Samsun, Corum ve Kastamonu'da İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım derneklerince "Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık" sloganıyla yurutulen kampanya kapsamında yardım tırları Suriye'ye gonderildi.
Samsun İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yeşil, Cumhuriyet Meydanı'nda duzenlenen torende yaptığı konuşmada yardımların yıl boyunca sureceğini soyledi.

İHH'nın kurulduğu gunden beri bolge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dunyanın her yerine yardım ulaştırdığını ifade etti.
Sasmun Valisi Zulkif Dağlı ise, "Bildiğiniz gibi bugun Dunya İnsan Hakları Gunu. Bu anlamlı gunde biz de Samsun olarak ne yapabiliriz diye duşunduk, boyle bir hazırlık yaptık. Biz ay boyunca hatta kış boyunca Samsun'dan bu yardımları gondermeye devam edeceğiz. Bugun itibarıyla 25 ton un gonderiyoruz oradaki kardeşlerimize." dedi
Konuşmaların ardından İl Muftusu Seyfullah Cakır tarafından dua okundu.
Corum
Corum İHH İnsani Yardım Derneğince İdlib'e 421 bin lira değerinde, 4 tır gıda ve yaşam malzemesi gonderildi.
Corum İHH'nın Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki ihtiyac sahipleri icin topladığı yardım malzemelerinin yuklendiği tırlar, dernek merkezi onunden dualarla uğurlandı.
Corum İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Selim Ozkabakcı, gazetecilere yaptığı acıklamada, 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu dolayısıyla yardım kampanyası başlattıklarını soyledi.
Corum halkının yine yaşama hakları gasp edilmiş Suriyeli mazlumların yanında olduğunu gosterdiğini belirten Ozkabakcı, "Bugun 105 ton, 421 bin lira değerinde, 4 tır gıda ve yaşam malzemesini Suriye'ye uğurluyoruz. Corum İHH olarak savaşın başından beri Suriye'ye sizlerin desteği ile 150'den fazla insani yardım tırı gonderdik. Suriye yardımlarımızı 2020 yılı icinde 23 tıra tamamlamış oluyoruz." dedi.
"Rotamız İyilik Yukumuz İnsanlık" sloganıyla başlatılan kampanyanın devam edeceğini dile getiren Ozkabakcı, "Yardım malzemelerimiz İHH Reyhanlı Lojistik Merkezimiz aracılığıyla Suriye'ye ulaşacaktır, İnşallah yardımların organizesine bizler de refakat edeceğiz. Allah tum hayır ve emek sahiplerinden razı olsun." ifadesinde bulundu.
Kastamonu
Kastamonu İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, İdlib'e 1 tır yardım malzemesi gonderdi.
Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mucahit Dağdelenoğlu, Kuzeykent Ulu Cami onunde duzenlenen uğurlama toreninde yaptığı konuşmada, dunyanın dort bir tarafında mazlum ve mağdurların olduğuna işaret etti.
Yardım kampanyası kapsamında aralık ayı sonuna kadar 2 tır yardımı daha Suriye'ye ulaştıracaklarını vurgulayan Dağdelenoğlu, "Bugun buradan dunyanın her yerindeki tum mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kemal Ceylan