Gectiğimiz gunlerde yayınlanan yeni şarkısı 'Klarnet'in izlenme ve dinlenme oranının kendisini cok mutlu ettiğinin altını cizen Tunacan Tuna, "Covid-19 tedbirleri nedeniyle sınırlı ve kısıtlı imkanlarla cektiğimiz klip cok beğenildi. Sozleri babam Aşkın Tuna'ya ait olan bu şarkıya aldığım geri donuşler beni cok mutlu etti" dedi.
'DOĞUŞTAN ŞANSLIYIM'

Kendisini doğuştan şanslı bir insan olarak tarif eden oğul Tunacan Tuna, "Bana her zaman destek olduğu icin, yaptığım işe saygı duyduğu icin, boylesine buyuk bir usta ile calıştığım icin ve en onemlisi de boylesine iyi kalpli bir babam olduğu icin cok ama cok şanslıyım. O benim her şeyim…" ifadelerini kullandı.
'TUNACAN RUHUMU GENC TUTUYOR'
Oğlunun bu sozlerini "Tunacan ile calışmak cok keyifli. Cok iyi bir arkadaş olduğumuz icin onunla ruhumu genc tutuyorum. Benim eksik yonlerimi Tuna Can kapatıyor,& ; onun eksik yonlerini de tecrube olarak ben kapatıyorum ve bu ortaklıkla cok guzel işler cıktığına inanıyorum. Sevgiyle buyuyen her cocuk, karşısındakilere sevgi verir. Tuna Can sevgi cocuğudur. Biz onu her şeyden ote sevgi ile buyuttuk. Şans faktorune gelince. O kendi şansını kendi yarattı." diyerek tamamlayan Aşkın Tuna yeni projelerde de birlikte calışabileceklerinin sinyallerini verdi.

'SERDAR ORTAC İKİNCİ ALTIN DONEMİNİ YAŞAYABİLİR'
Gazetecilerin soruları uzerine bir donem besteleri ile muzik piyasasına yon veren Serdar Ortac'ın kariyerinde yaşadığı duşuşu de değerlendiren unlu besteci Aşkın Tuna, "Tabii ki insanların hayatlarında inişler cıkışlar olacak. Ama şu an Serdar'ın yapı olarak tekrar kendini toparladığını goruyorum. İnşallah bu toparlaması sanatına da yansır… Cunku ben Serdar'la calıştım. Onun ilk donemlerini biliyorum. O donemde "Ben Adam Olmam" şarkısını verdim kendisine ve abi kardeş gibiydik.
Kendisini toparlayarak ve sanatcı olduğunu insanlara yaşantısıyla da gostermesi gerekiyordu ve bunu& ; son zamanlarda gosterebildiğini goruyorum. Sosyal medyayı cok iyi kullanmaya başladı. Sosyal medya ile insanlarla ilişkilerini toparladı Benim de suskun olduğum devirler oldu, o donemde evlilik yaptım, cocuğum oldu ve hayat bizler icin daha başka yonlere kaymamıza neden oldu. Belki Serdar'ın da boyle bir durumu olabilir. Ama eminim ki Serdar kendini yenileyecektir. Bence Serdar ikinci altın donemini yaşayabilir." ifadeleriyle meslektaşına sahip cıktı.

'DONUŞUMLERİN OLDUĞU BİR DONEMDEYİZ'

"Populer muzik akımlarını ve yeni şarkıları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da aynı samimiyetle yanıt veren Aşkın Tuna, şu ifadeleri kullandı: "Donem donem insanların yaşamları değişiyor. Eskiden "Kucuksu'da gordum seni, gozlerinden bildim seni" gibi şarkılar okşardı ruhumuzu. Yalnızca gozleri gorunuyordu insanların. Şimdi kentsel donuşumlerin olduğu bir donemdeyiz.& ; Her şey değişiyor.
Ama şunu hicbir zaman unutmayalım. Kalite, her zaman kendini ortaya koyacak. Romantizm bitmez, insanlar yalnız kaldıkları zaman romantik olmayı severler. Ben yine de bazı şeylerin, gercekten kaliteli olduğunu da goruyorum.
Bazı gencler gercekten emek veriyor. Hani "Guneşi guluşune nasıl sığdırdın" cok guzel bir laftır. Onların icerisinde kendini anlatan cok guzel laflar yakalayabiliyoruz. Ben muzikten ziyade sozlere bakıyorum. Sozler de yine de bizim donemimizin, 90'lı donemlerin romantizmini cok fazla gormememe rağmen, iclerinde parıldayacak yıldızların olduğuna inanıyorum. "
Kaynak: Snob Magazin