Trabzonspor'un forvet oyuncu Benik Afobe, kendisini kimseyle kıyaslamadığını belirterek, savaşcı bir ruha sahip olduğunu ve buraya sadece Turkiye'de bulunmak icin gelmediğini soyledi. Afobe, adaptasyon sorununu gidermek icin takım olarak calışmaları surdurduklerini belirtti.
Trabzonspor'un forvet oyuncusu Benik Afobe, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde antrenman oncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain ile Başakşehir arasında oynanan macta 4. hakem Sebastian Coltescu'nun Başakşehir yardımcı antrenoru Pierre Webo'ya karşı sergilediği ırkcı soylemler ve gosterilen tepkiyle ilgili yoneltilen soruya Afobe, "Oncelikle 21. yuzyılda boyle şeylerin devam etmesi gercekten cok kotu bir durum. Hayal kırıklığına uğratan bir durum. Bu durumdan dolayı ben de gercekten hayal kırıklığı yaşıyorum. 4. hakemin cahilliği mi, ırkcılığı mı, yoksa yanlış anlama mı soz konusu bunu tam olarak bilemiyorum. Futbolda herkesin buna karşı olduğunu tabi ki herkesin bilmesi gerekiyor. Benim icin de hayal kırıklığı yaşatan bir durum oldu" diye konuştu.
"Irkcılık durumunda verilmesi gereken tepki bu"
Futbolcuların profesyonel olmaları gerektiğini ifade eden Afobe, "Ancak bu gibi durumlarda gercekten bu tepki verilmedir diye duşunuyorum. PSG'li oyuncuların rakipleri Başakşehir'in yanlarında durmaları, onlarla beraber sahadan ayrılmaları sadece bu macı kazanalım duşuncesiyle hareket etmemeleri, onların yanında durmaları cok onemli ve cok değerli diye duşunuyorum. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken tam olarak da bu. Irkcılık ve benzeri gibi durumlarda oyuncuların bu tepkiyi vermelerini, sahada kalmamalarını ve ayrılmaları gerektiğini duşunuyorum. Verdikleri mesajın doğru olduğunu duşunuyorum. Bu durum sadece futbol icin gecerli değil hayat icin de gecerli. Hayat futboldan cok daha buyuk ve cok daha onemli. Hayatta yaşanan normal olaylarda da bu tip tepkilerin verilmesi gerektiğini duşunuyorum" acıklamasını yaptı.
"Turkiye ligi ovguyu hak ediyor"
Turkiye'de ilk yurt dışı tecrubesini yaşadığını vurgulayan Kongolu futbolcu, "Daha once hep İngiltere'de oynadım. Turkiye benim icin ilk yurt dışı tecrubesi. Turkiye liginin bana gore gayet zorlayıcı ve ovguyu hak eden bir lig olduğunu duşunuyorum. Trabzonspor cok buyuk bir kulup ve bu ligin en onemli kuluplerinden bir tanesi. Şunu da soylememiz gerekir, adaptasyon surecini yeni yeni atlatıyoruz. Gecen sene ligi 2. sırada bitiren takımdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Dolayısıyla bu adaptasyon surecini atlatmaya calıştığımızı soyleyebilirim. Yeni bir hocamız var ve iyi bir calışma ortamımız var. Onu anlamaya ve onun isteklerini yerine getirmeye calışıyoruz. Sezona iyi başlayamadığımız gerceği de var onumuzde. Ancak son 3 macı duşunduğunuzde yeni hocamızın yeni fikirleri ve yeni calışmalarıyla birlikte 7 puan aldık ve sadece 1 gol yedik. Tabi ki bir forvet oyuncusu olarak maclar surekli 1-0 olarak devam etmeyecek. Yaşadığımız bir surec var ve bu surecin başında da mac kazanabiliyoruz. Puan elde ediyoruz. Biz de bu sureci boyle atlatmak istiyoruz. Sonrasında tabi ki sabırla birlikte cok daha fazla gol attığımız, onemli galibiyetler aldığımız maclar da gelecektir" şeklinde konuştu.
"Kızımı kaybetmem benim icin zor bir surec olmuştu"
Hayatını kaybeden cocuğunun olum yıl donumunde yayımladığı mesajla ilgili olarak ise Benik Afobe, "Ailem zor bir surecten gecti. Gectiğimiz haftalarda da kızımın vefatının yıl donumuydu. Benim icin zor bur durum olmuştu. Benim icin onemli olan insanların uzulmeleri değil, bunun benim icin ne kadar bir zor surec olduğunu anlamalarıydı. Kulupten calışan ve burada olan herkes benim arkamda durdular ve destek oldular. Ben de onların verdiği bu desteğe yanıt verebilmek icin calışmalarımı surduruyorum" dedi.
"Daha cok calışmam gerektiğini biliyorum"
Afobe, "Gecen sene cok gol atan bir takım vardı. Ben ise şimdiye kadar 3 gole katkıda bulundum. Bu sorulara en guzel yanıtın daha cok calışmak olduğuna inanıyorum. Arkadaşlarımızla birlikte birbirimizi yeni tanımaya calışıyoruz. Alışma surecinin tamamlandığında cok iyi bir yerde ligi bitireceğimizi duşunuyorum "değerlendirmesinde bulundu.
"Kendimi kimseyle kıyaslamıyorum"
Gectiğimiz sezon Trabzonspor'da gol kralı olarak yurt dışına transfer olan Sorloth'un yerine transfer edildiğinin hatırlatılması uzerine Afobe, "Kendimi hic kimseyle karşılaştırmıyorum. Cunku buraya geldiğimde kimin kac gol attığına, kim ne yapıyor diye bakmadım. Ben kendi işimi yapmaya, her zaman en iyisini yapmaya calışan birisiyim. Mac bittiğinde eve gittiğimde forma giydiğim macları izliyorum ve kendi eleştirimi kendim yapıyorum. Takımın neler yaptığını izliyorum. Bir oğrenci olmaya calışıyorum. Sadece bu takımdan Sorloth ayrılmadı onunla birlikte ayrılan arkadaşlarımız da oldu. Taraftarlarımızın gecen seneki takımı gormek istediklerini biliyoruz. Arkdaşlarımızla birlikte bu adaptasyon surecini atlatmaya calışıyoruz. 3 aydır buradayım. Butun arkadaşlarım takım icin elinden gelenin en iyisini yapmaya calışıyor. Tesislerimiz ve takım kadromuz cok iyi" ifadelerini kullandı
"Savaşcı bir ruha sahibim"
Ligde hicbir macın kolay olmadığını belirten Afobe, "Kayserispor macını da kazanmak icin sahaya cıkacağız. İlk olarak 1-0'ı bulduktan sonra 2 ve 3. golleri bulmak icin mucadele edeceğiz. Rahat bir şekilde bitirebileceğimiz bir mac izlemek istiyoruz. Savaşcı bir ruha sahibim, savaşcı biri olduğumu duşunuyorum. Buraya sadece yeni bir tecrube edinmeye ve sadece Turkiye'de bulunmaya gelmedim. Buraya bu takım ve şehir icin en iyisini yapabilmek icin geldim. Eleştiri yapabilmek icin en doğru zamanın ise mayıs ayı olduğunu duşunuyorum. Bu aylar geldiğinde de takım olarak iyi bir yerde olacağımıza inanıyorum" dedi. - TRABZON
Kaynak: İhlas Haber Ajansı