Maltepe ve Beykoz'da birden fazla inşaat şantiyesinde calışan 190 işcinin yedikleri yemekten zehirlenmesine ilişkin gozaltına alınan yemek firmasının yetkilisi E.A. ve gıda muhendisi S.P., hakkında konutunu terk etmemek ve yurt dışına cıkmamak şeklinde adli kontrol hukumleri uygulandı.
Maltepe ve Beykoz'da birden fazla inşaat şantiyesinde calışan işcilerin gıda zehirlenmesi şuphesiyle hastaneye başvurması uzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında şantiyelere yemek tedarik eden şirketin yetkilisi E.A. ve gıda muhendisi S.P. gozaltına alınmıştı.
Savcı tutuklanmalarını istedi
Savcılıktaki sorgu işlemleri tamamlanan 2 şupheli "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" sucundan tutuklanmaları talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Suclamaları kabul etmediler
Şuphelilerden E.A., mahkeme sorgusunda, "Uretilen yemeğin hicbir kademesinde hicbir sorumluluğum yoktur. Aynı yemekten ben de fazlaca yedim, bende herhangi bir etki gorunmedi" diyerek suclamaları kabul etmedi. Şupheli S.P. ise, "Yaptığımız yemeklerde hicbir sorun yoktu. Ben şantiyeye gittikten sonra bir sorun olduğunu duşunuyorum. Ben butun testlerimi kontrollerimi yaptım" diye konuştu.
2 şupheliye ev hapsi ve yurtdışına cıkış yasağı
Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, sorgu işlemleri tamamlanan şupheliler E.A. ve S.P.'nin uzerine atılı sucu işlediklerine dair kuvvetli şuphe oluşmuşsa da, suc vasfının ve delil durumunun şupheliler lehine değişme ihtimaline binaen bu aşamada tutuklanmalarına ilişkin talebin reddine hukmetti. Şupheliler hakkında konutunu terk etmemek ve yurt dışına cıkışlarının yasaklanması şeklinde adli kontrol hukumleri uygulandı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı