Karacabey Belediyesi'nin geleceğimiz olan oğrencilere desteği hız kesmeden devam ediyor.
Covid-19 kapsamında surdurulen uzaktan eğitim sistemine (EBA) katkı sunmak icin harekete gecen Karacabey Belediyesi, ihtiyac sahibi oğrencilerin kullanımı icin Muhsin Ozdamar Ortaokulu, Murat Hudavendigar İlkokulu, Şehit Hava Pilot Yuzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu ve Ulubatlı Hasan İlkokulu'na 5'er adet olmak uzere toplam 20 adet bilgisayar desteğinde bulundu.

Temin edilen bilgisayarlar, Belediye Başkanı Ali Ozkan tarafından ihtiyac sahibi oğrencilerin kullanımı icin ilgili okullara ulaştırılırken, bilgisayarların teslim organizasyonunda İlce Milli Eğitim Muduru Emin Dingin de yer aldı.
Okulların dijital gucune katkı
Bilgisayarların tesliminin ardından bir acıklama yapan İlce Milli Eğitim Muduru Emin Dingin, "Ozellikle dezavantajlı bolgelerde ve okullarda oluşturduğumuz EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Destek Merkezlerinde, bu eğitimlerin verilebilmesi icin Belediye Başkanımız Ali Ozkan'a desteklerinden dolayı teşekkur ediyorum. Dijital destek sağlayarak, okullarımızı birer EBA Destek Merkezi haline getirdik ve okullarımız bu anlamda daha da guclenmiş oldu. Tum oğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
Şehit Hava Pilot Yuzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokul Muduru Altuğ Meşe de yaptığı acıklamada, "Belediyenin rutin gorevlerinin dışında, ekstra olarak okullarımıza bilgisayar, badana, elektrik vs. gibi desteklerini hicbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sn. Ali Ozkan'a destekleri icin cok teşekkur ederiz" ifadelerini kullandı.
"Desteğimiz surecek"
Karacabey Belediye Başkanı Ali Ozkan da eğitime her zaman buyuk onem verdiklerini ifade ederek, "Karacabey Belediyesi olarak, her zaman ve her koşulda geleceğimiz olarak gorduğumuz oğrencilerimize destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ulkemizin geleceği icin nitelikli, kendini iyi yetiştirmiş, donanımlı nesillerle ihtiyac var. Bu noktada dijitalleşen dunyada teknolojiye erişim de cok buyuk onem taşıyor. Pandemi kaynaklı olarak ne yazık ki oğrencilerimiz uzaktan erişim ile eğitimlerine devam etmekte. Olağanustu bir donemden geciyoruz. Bu surec kuşkusuz eğitimi de sekteye uğrattı. Bu surecten asgari seviyede etkilenmek adına ceşitli alternatifler geliştiriliyor. Bunlardan biri de EBA Destek Merkezleri. Kentimizde dezavantajlı oğrencilerimizin olduğu bolgelere, Karacabey Belediyesi olarak bilgisayar desteğinde bulunup, oğrencilerimizin bu surecten olumsuz etkilenmemeleri icin gayret ediyoruz. Okullarımıza ve oğrencilerimize hayırlı olsun. Bu vesileyle butun oğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı