Zonguldak'ın Kilimli ilcesinde yaşayan 72 yaşındaki Hatice Kalaycı (72), 21 yıl once eşini, 10 ay once de oğlunu ruhsatsız maden ocağında meydana gelen kazalarda kaybetmenin acısını yureğinde yaşıyor.
Hatice Kalaycı, eşi ve oğlunun ruhsatsız işletilen maden ocaklarında meydana gelen gocuklerde yaşamını yitirmesinin ardından torunlarıyla hayata tutunmaya calışıyor.
Kalaycı, gazetecilere, 21 yıl once eşini, 10 ay once de oğlunu ruhsatsız işletilen maden ocaklarında meydana gelen kazalarda kaybettiğini soyledi.
Acısının dinmediğini belirten Kalaycı, "Artık dayanacak gucum yok. Nefes alıp veriyorum ama bu acıya dayanamıyorum. Yetkililer sesimizi duysun; bu kacak ocaklar kapansın. Bir oğlum vardı o da gitti. Babasından yaşadığım bir acı vardı. Oğlum maden ocağında calışmaya başladığında gitmesini istemedim. Gucum yetmedi ocağa gitmemesi icin. Ben 10 aydır bittim. Oğlumun şapkasını kokluyorum..." şeklinde konuştu.
Kalaycı, torununun da ozel maden ocağında calıştığını anlatan Kalaycı, başka acıların yaşanmamasını istediğini sozlerine ekledi.
Olay
Zonguldak'ın Kilimli ilcesinde 30 Ocak'ta ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen gocukte, Sebahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz mahsur kalmıştı.
Turkiye Taşkomuru Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerinin calışmaları sonucunda Kalaycıoğlu'nun cenazesi 20 saat, Ovaz'ın cenazesi ise 24 saat sonra cıkarılarak Zonguldak Ataturk Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.
Gocuğun ardından maden ocağının işletmecisi olduğu iddia edilen O.A. gozaltına alındıktan sonra tutuklanmış, ruhsatsız maden ocağı kapatılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Akıllı