Cengiz Holding catısı altında madencilik alanında faaliyet gosteren Eti Bakır A.Ş., Adıyaman Merkez Mehmet Akif Mahallesinde 24 derslikli bir ilkokul yaptırmak icin protokol imzaladı.
Cengiz Holding tarafından Şeref Cengiz adına Adıyaman merkeze yapılacak olan 24 derslikli ilkokulun protokolu, Valilik Makamında Vali Mahmut Cuhadar, Cengiz Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Cengiz arasında imzalandı.
Vali Mahmut Cuhadar ve İşadamı Ali Cengiz arasında imzalanan protokol toreninde Belediye Başkanı Suleyman Kılınc, Vali Yardımcıları Bedirhan İmamoğlu, Halid Yıldız ve Yunus Kızılguneş, Cengiz Holding bunyesindeki ETİ Bakır yetkilileri, İl Ozel İdare Genel Sekreteri Sami Işık ve İl Milli Eğitim Muduru Ahmet Alagoz'de hazır bulundu.
Adıyaman merkeze yapılacak olan 24 derslikli ilkokulunda 30 kişilik sınıflarda toplam 720 oğrenciye ders verilecek olup, okul bunyesinde fen laboratuvarı, tasarım beceri atolyesi, cok amaclı salon, kutuphane, rehberlik ve danışma odası, destek eğitim odası, mescit, kantin ve yemekhane olacak.
Vali Mahmut Cuhadar, "Bugun Cengiz Holding tarafından ilimiz merkez Mehmet Akif Mahallesinde yapılacak olan 24 derslikli bir ilkokulunu yapılması amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Daha once de dile getirdiğim gibi eğitim olmazsa olmazımızdır. Yeni nesilin iyi bir şekilde yetiştirilmesi olmazsa olmazımızdır. Devletimizin ilelebet payidar kalması, daha ileri seviyeye ulaşması ve guclu bir Turkiye Cumhuriyeti icin iyi yetişmiş nesillere ihtiyacımız vardır. Bu nesilleri de yetiştirmek ancak eğitimle mumkun olacaktır. Devletimiz her yıl yatırım programına onlarca okul ve yuzlerce tesis almaktadır. Devlet-Millet işbirliği ozellikle milli eğitim alanında son derece onem arz etmektedir. Cunku devletimizin yetişemediği yerlere hayırsever işadamlarımız dolduruyor ve eğitim alanında takdire şayan yatırımlar yapıyorlar. İşte bu eğitim yatırımlarından bir tanesini de ilimizde Cengiz Holding gercekleştirecek. Cengiz Holding, ilimiz Mehmet Akif Mahallesinde Şeref Cengiz adına 24 derslikli bir ilkokulu yapacaklar. Bu 24 derslikli okulda 30 kişilik sınıflarda toplam 720 oğrenciye ders verilecek olup, okul bunyesinde fen laboratuvarı, tasarım beceri atolyesi, cok amaclı salon, kutuphane, rehberlik ve danışma odası, destek eğitim odası, mescit, kantin ve yemekhane olacak. Ricamızı kırmayıp ilimizde guzel bir okul yapacak olan, eğitime verdikleri destek ve katkıdan dolayı Cengiz Holding'i temsilen aramızda bulunan Ali Cengiz beye cok teşekkur ediyorum. Bu tur yatırımların yeni hayırseverlerin onunu acması ve onlar icin ozendirici olmasını diliyorum" dedi.
Cengiz Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Cengiz ise, "Kapılarını sıcak bir şekilde bize acan Adıyaman'da boyle bir okul yapmayı bize nasip eden yuce Allah'a şukrediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu okulumuzu bitirip cocuklarımızın hizmetine sunarız" dedi.
Boyle hayırlı bir işe vesile oldukları icin Cengiz Holding'e teşekkur eden Belediye Başkanı Suleyman Kılınc ise, "Cengiz Holding sadece Adıyaman'da değil, ulkemiz genelinde cok ciddi yatırımları olan bir kurumdur. İstihdam noktasında da ilimize cok ciddi katkıları bulunmaktadır. Adıyaman'da eğitime verdikleri destekten dolayı kendilerini canı gonulden kutluyor, yapacakları okulun ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmalarında ardından Vali Mahmut Cuhadar ve Cengiz Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Cengiz arasında 24 derslikli ilkokulun protokolu imzalandı.
Vali Mahmut Cuhadar, eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Cengiz Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Cengiz'e bir plaket verdi. - ADIYAMAN