Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Turkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'na eş başkan olarak TOBB Yonetim Kurulu Uyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Gunay'ın atandığını bildirdi.
Zıpkınkurt, yaptığı yazılı acıklamada, ikili oda forumları kapsamında, hem Turkiye'de hem de muhatap ulkede olmak uzere, mevcut koşullarda dikkate alınarak geniş katılımlı etkinlikler duzenlendiğini belirtti.

Etkinlikler ile Turk tarafının uyelerinin kendi aralarında, hem de karşı kanat uyeleri ile bir araya gelmesine imkan sağlandığı aktarılan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ayrıca duzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde, yine muhatap ulkenin resmi yetkilileri ve ceşitli sektorlerdeki firma temsilcileri ile ikili goruşme fırsatları sunulmaktadır. Odamıza kayıtlı uyelerimiz arasında Bulgaristan ile ticaret yapan firmaların Turkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'na kayıt yaptırmaları onem arz etmektedir. Turkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'na kayıtlar ucreti ve yıllık aidat odemeleri bulunmamaktadır."
"Esnafın borcları ertelensin"
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu esnafın cok zor gunler gecirdiğini belirterek, salgın surecinde esnafın borclarının ertelenmesi gerektiğini bildirdi.
Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı acıklamada, esnafın, ekonomik kriz nedeniyle salgın oncesinde de zor durumda olduğunu belirtti.
Salgının yaşanan krizi daha da derinleştirdiğini savunan Gaytancıoğlu, "Salgının başından beri esnafa sadece kredi veren ve şimdi de o kredileri geri isteyen bir hukumet var. Esnaf bu kredileri nasıl odesin? Kimse para kazanamıyor. Bu kredileri mutlaka faizsiz olarak erteleyin diyoruz. Hic olmasa esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla olan kredileri erteleyin." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cihan Demirci