9 YAŞINDAKİ ROJBİN, NİSA NUR'UN KACIRILMASINI ONLEDİ
Diyarbakır'ın Sur ilcesinde 3 yaşındaki Nisa Nur'u kulağındaki kupesi icin kacırmaya calıştığı one surulen 2 şupheliyi fark edip, bağırarak mahallelinin haberdar olmasını sağlayan Rojbin Menteş (9) olay anını anlatttı. Rojbin Menteş, "Komşumuzun cocuğuydu. Ben carşıya doğru gidiyordum. Nisa Nur'u bisikletle goturduklerini gordum. Anneme, 'Nisa Nur'u kacırıyorlar' dedim. Gidip hemen annesini cağırdım. Adama bağırdım. 'Nisa Nur'u buraya getir' dedim. Daha da hızlandı. Sonra biri ona arkadan tekme attı. Vurmaya başladılar. Sonra polisler engel oldu. Beni de cocuk şubeye goturduler, ifademi aldılar. Polislere meseleyi anlattım. Bana 'aferin boyle devam et' dediler. Nisa Nur ile annesi şu an karakolda. Nisa Nur'un kulağından kupeyi cıkarmak icin ellerinden geleni yapmışlar. Kulağı kıpkırmızıydı" dedi.
'COCUĞU KİLİSENİN ONUNDE YERE ATTILAR'Mahalleli Emrah Cınar da kilisenin onune kadar şuphelilerin kovalandığını ifade ederek, "2 sokak otede cocuğu kacırdılar. Mahalleli kilisenin onune kadar kovaladı. Cocuğu burada yere atıyorlar. Bir bisikletli gelip ona vurup duşurdu. Burada dovmeye calıştık. Polisler izin vermedi. Alıp iceriye goturdu. 2 kişiydi, biri kactı. Birini burada yakaladılar. Kacırılan 3 yaşlarındaydı. Polisler kızı ailesiyle birlikte alıp goturdu. Kacırmaya calışan cocuğu da goturduler" diye konuştu.