Kahramanmaraş'ta 2 kişinin olduğu, 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili haklarında ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle dava acılan 3'u tutuklu 6 sanığın yargılanmasına Kırşehir'de başlandı.
Guvenlik nedeniyle Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar A.K, İ.K ve E.K. bulundukları ceza infaz kurumundan, tutuksuz yargılanan B.K, G.K, T.K. ve muştekiler R.K. ve T.B, ikamet ettikleri illerden SEGBİS sistemiyle katıldı.
Sanık E.K, Şener Barut'u oldurduğunu belirterek, taksi şoforunu oldurmek gibi bir duşuncesi olmadığını, diğer sanıkların olayla ilgisi bulunmadığını ileri surdu.
Şener Barut'un, ağabeyinin oldurulmesi olayına karıştığını ve kendisini de surekli tehdit ettiğini one suren E.K, olay gunu Goksun-Elbistan kara yolunda karşılaştıklarını, tehdit ve hakaretlerin devam etmesi uzerinde yanında taşıdığı tabanca ile hedef gozetmeden Barut ve başka husumetlilerinin olduğu araca 3-4 defa ateş ettiğini soyledi.
E.K, "Olay gunu aracımla seyir halindeyken arkadan başka bir aracla selektor yaparak beni rahatsız etmeye başladılar. Gecmişte yaşananların etkisiyle olaydan 4-5 gun once aldığım tabanca ile peşimi bırakmaları icin hedef almadan rastgele ateş ettim. Aracta başka husumetli olduğumuz kişiler de vardı. Aracta bulunan başka bir kişiye ateş ederken taksi şoforune denk gelmiş. Hepsini oldurmek gibi bir niyetim yoktu. Kan davası niyetiyle yapmadım." dedi.
Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da olayla ilgilerinin olmadığını ileri surerek, tahliye ve beraatlerini talep etti.
Muşteki P.K. ise taksici olan eşinin oldurulmesiyle mağdur olduklarını ifade ederek, "Şikayetciyim. Olayı birlikte planladılar. En ağır cezayı alsınlar." diye konuştu.
Diğer muşteki T.B. de tum sanıklardan şikayetci olduğunu kaydetti.
Olayla ilgili tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi icin duruşmayı 15 Ocak 2021'e erteledi.
Bu arada Kırşehir Emniyet Mudurluğu ekipleri, duruşma nedeniyle adliye cevresinde guvenlik onlemi aldı.
Olay
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde 7 Ekim 2019'da bir araca yonelik silahlı saldırıda Şener Barut hayatını kaybetmiş, daha sonra Goksun ilcesinde bir taksiye yapılan ikinci saldırıda ise Caner Barut, Akın Barut ve taksi surucusu Gungor Koleli yaralanmış, Koleli, tedavi gorduğu hastanede yaklaşık bir hafta sonra yaşamını yitirmişti.
Davanın duruşması, guvenlik nedeniyle Kırşehir'e alınmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Yıldız