İnsan Hak ve Hurriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, "Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık" sloganıyla duzenlenen kampanya kapsamında Bartın'da toplanan yardımları taşıyan tır dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.
İnsan Hak ve Hurriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, "Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık" sloganıyla duzenlenen kampanya kapsamında Bartın'da toplanan yardım malzemelerinin yuklendiği tır dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.
Bartın Valiliği onunde duzenlenen torende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Bartın İl Başkanı Selami Unsal bazı coğrafyalarda kan ve gozyaşının arttığı bir donemin yaşandığında dikkat cekerek, "Bugun 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu. Dunyanın farklı coğrafyalarında devam eden savaşlar, catışmalar, kuraklık, doğal afetler, siyasi ve ekonomik problemler gibi nedenlerle milyonlarca insan cok zor şartlar altında hayata tutunmaya calışıyor. Dunya İnsan Hakları Gunu'nde dunyanın insan hakları karnesine bakıldığında ozellikle bazı coğrafyalarda kan ve gozyaşının arttığı bir donemi yaşıyoruz. Gonul coğrafyalarımız olan Suriye'de, Filistin'de, Yemen'de, Libya'da, Afganistan'da, Irak'ta, Somali'de, Mısır'da, Doğu Turkistan'da, Arakan'da, Kudus'te yaşanan acılar bugun hala tazeliğini koruyor. Komşumuz Suriye'de 2011'den bu yana savaşta 600 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. 12 milyon kişi multeci konumuna duştu. Ulkede kalanların 11 milyondan fazlası ise insani yardıma muhtac durumda. Evlerin ucte ikisi yıkıldı. Kış geldi. Multeci kamplarında ve harabe şehirlerde insanlar ağır kış şartlarından olumsuz etkileniyor. Soğuk ve Korona virus salgını multeci kamplarındaki insanları daha zorlu şartlarda yaşamaya mecbur bırakıyor. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise cocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Her ne kadar onlar icin bugune kadar 20 bine yakın briket ev inşa etsek de halen cadır kamplarda yaşayan on binlerce insan bulunuyor. Onlar sadece yokluğu değil acıyı da yaşıyorlar. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bugune kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Şimdi de "Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık" diyerek kışın zor şartlarında cadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar icin bir yardım kampanyası başlattık. Bu ozel gunde ulkemizin 81 ilinden yuzlerce insani yardım TIR'ı mazlumlar icin yola cıkıyor. Yıllardır zor şartlar altında ve imkansızlıklar icinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıkları cocukları ve kimsesizleri asla yalnız bırakmayacağız." dedi.
Unsal acıklamasının devamında Suriye halkı icin başlatılan kampanyaya destek talebinde bulunarak, "İHH olarak kurulduğumuz gunden bu gune kadar bolge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dunyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya duşmuş, felakete uğramış, zulum gormuş, ac ve acıkta kalmış tum insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hurriyetlerinin ihlal edilmesini onlemek uzere calıştık ve calışmaya devam edeceğiz. Suriye'de cadırlarda yaşayan insanların başta un olmak uzere, gıda maddeleri, temizlik maddeleri, soba, yakacak, battaniye, sunger yatak, mutfak arac ve gerecleri, ev mefruşatı, kışlık giysi, ayakkabı, bebek bezi, sut tozu, bebek biskuvisi, cocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyacları devam ediyor. Tum halkımızdan, kurumlarımızdan ve hayırsever insanlarımızdan beklentimiz bugun başlangıcını yaptığımız bu kampanyaya destek olmalarıdır. Yeni evler inşa edelim, cadırları ısıtalım, cocuklara mont ve bot ulaştıralım, gıdasız kalan insanlara gıda ulaştıralım, kapısından ekmek girmeyen kapılara umut olalım. Eğitim gormek isteyen cocuklara kalem olalım, defter olalım, kitap olalım, sınıf olalım, okul olalım. Onlara umut olalım." ifadelerini kullandı.
Yapılan acıklamanın ardından İHH yardım tırı dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı. - BARTIN