Malatya Buyukşehir Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın Turkiye genelinde başlatmış olduğu 'Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık' kampanyasına Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından toplanan ilaclarla destek verdi.
Mazlum coğrafyalarda yaşayan, savaş, aclık gibi nedenlerden dolayı sıkıntı ceken insanlara bundan onceki donemlerde olduğu gibi yardımlarını surduren Malatya Buyukşehir Belediyesi, Malatya başta olmak uzere Turkiye genelinde bircok noktada ihtiyac duyulan donemlerde yapılan organizasyonlarda paydaş olmayı surduruyor.

Malatya Buyukşehir Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından 81 ilde başlatılan 'Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık' kampanyası kapsamında mazlum coğrafyalarda yaşayan ve sıkıntılı gunler geciren insanlar icin 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu dolayısıyla başlatılan kampanya kapsamında Malatya'dan gonderilecek olan 7 adet insani yardım tırına hazırlamış olduğu ilaclarla katıldı. Buyukşehir Belediye Binası yanında bulunan alanda, un, komur, soba, ilac, battaniye, temel ihtiyac malzemelerin hazırlandığı insani yardım tırlarının yola cıkmalarının oncesinde yardım kampanyasına katılan İHH başta olmak uzere, STK'lar ve Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan bir araya geldi.
Yardım tırlarının uğurlama programına katılan STK'lardan Milli Turk Talebe Birliği ( MTTB) Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıc, Onder İmam Hatipler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Abuzer Akagunduz, Eğitim-Bir-Sen Malatya 1No'lu Şube Başkanı, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Huseyin Soylemez, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Sakar, yapılan yardımda oncu olan Memur - Sen ve İHH'ya, emeği gecen Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan'a, yardım kampanyasına katılan STK'lara ve STK'lar bunyesinde yardımların toplanmasına katkı sunanlara teşekkur etti.
Malatya Buyukşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak yardım kampanyalarında desteklerini daima verdiklerini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mutafa Katipoğlu, "Belirli aralıklarla vatandaşlarımıza, hemşerilerimizin destekleriyle yaptıkları ilac yardımlarını, evde kullanmadıkları ilacları eczanemize getirerek bize teslim ettikleri ilacları belirli periyotlarla gerek şehrimizde yaşayan insanlara, gerekse yurt dışındaki savaş mağdurlarına gonderiyoruz. Gectiğimiz gunlerde 700 bin TL'ye yakın yurt dışına ilac gondermiştik. Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık yardım kampanyasında da 660 Bin TL'lik toplanan ilacları yine İHH ile birlikte yurt dışındaki mağdurlara gondereceğiz. 2019 Nisan ayından bugune kadar yaklaşık 7 Milyon TL'lik ilacı yurt dışına gondermiş olacağız. Emeği gecenlere ve calışma arkadaşlarımıza cok teşekkur ediyorum" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Malatya 1No'lu Şube Başkanı, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Huseyin Soylemez ise, "Rotamız iyilik, yukumuz insanlık sloganıyla İHH, 10 Aralık İnsan Haklı Gunu vesilesiyle 81 ilde hayır yarışına girmiş durumda. İHH ulkemizin guzide kuruluşu. Gerek yurt icinde gerek yurt dışında nerede bir mağdur ve mazlum varsa İHH orada. Bizlere de bu hayır yarışından nemalanmak adına destek vermek duşerdi. 81 ilde bizlerde Memur-Sen olarak İHH'ya destek oluyoruz. Desteğimizi Malatya'dan bizlerde veriyoruz. Yapılan bu yardım calışmasında emeği gecenlere başta İHH olmak uzere teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık insani yardım kampanyasının onculerinden olan İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın Malatya Şubesi Başkanı Omer Derin de, barışın, huzurun ve kardeşliğin inşası icin gecmişte olduğu gibi bugunde calıştıklarını belirtti. Derin, "Dunya'nın bircok coğrafyasında savaşlar, catışmalar, doğal afetler ve kıtlıklar dolayısıyla milyonlarca insan sıkıntı yaşamakta. Goz nuru, gonul dunyamız dediğimiz ulkelerde, coğrafyalarda maalesef sıkıntılar var. Afrika'da, Doğu Turkistan'da, dune kadar Dağlık Karabağ'da, Somali'de, Kudus'te, Yemen'de, maalesef insanlık dramları yaşanmakta, hala acıları taze olarak duruyor. 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu'nde Uluslararası kuruluşlar maalesef İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine uygun bir şekilde hareket etmiyor. Bu zulmun seyircisi olarak kalmış durumdalar. Savaş ve kıtlıklar dolayısıyla bir taraftan insanlar en temel gıda maddesi olan ekmeğe, temiz suya ulaşamazken, bir tarafta da zenginlikler icerisinde yaşayan insanlar ve ulkeler var. Bu adaletin bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bizler Buyukşehir Belediye Başkanımızın, STK başkanlarımızın destekleriyle 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu'nde tekrar tum dunyadaki mazlumlara, dilleri, dinleri, ırkları ve mezhepleri ne olursa olsun tum insanlığa seslenmek istiyoruz. Bizim medeniyetimiz, barışın, huzurun ve kardeşliğin inşası icin gecmişte olduğu gibi bugunde dimdik ayaktadır. Yine kardeşliğin inşası icin calışmaya devam edeceğiz. Gondereceğimiz insani yardım malzemelerine katkısı olan başta Buyukşehir Belediye Başkanımıza, tum kardeşlerimize, ablalarımıza, STK'larımıza teşekkur ediyoruz. İnsanlık onurunun dimdik ayakta olduğu gunlerde buluşmamızı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan ise, onceki donemlerde olduğu gibi yardım kampanyalarında insani yardımların yapıldığı projelerde paydaş olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Gurkan, "Peygamber Efendimiz bir hadislerinde 'Komşusu acken kendisi tok yatan bizden değildir' diyor. Dolayısıyla komşularımızda olan sıkıntılar bizleri de aynı şekilde etkiliyor. Paylaşma kulturu bizim inancımızın temel esasıdır. İHH derneğimiz 80 ilde olduğu gibi Malatya'da STK'larla paydaş olarak bolgemizde olan, coğrafyamızda olan hadiselere kayıtsız kalmadı. 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu munasebetiyle Belediyemizin de ilgili birimlerinin paydaşlığı cercevesinde 7 adet yardım tır malzemesi komşularımıza, insanlık adına acı ceken insanlara ulaştırılmak icin boyle bir organizasyon yapılmış durumda. Rotamız iyilik, yukumuz insanlık sloganıyla guzel işler gercekleştiriliyor. Bu anlamda İHH Derneğine ve derneğimize yardımcı olan STK'larımıza teşekkur ediyorum. Bu calışmaların diğer illerde olduğu gibi Malatya'da da olması ve diğer illerle birlikte koordinasyonlu bir şekilde yurutulmesi onemli bir hadisedir. Ben inanıyorum ki yapılan yardımların yerinde ve zamanında ilgili ihtiyac duyan kişilere ulaştırılacak. Bizlerin Belediye olarak daha onceki donemlerde İHH ile paydaş olduğumuz insani yardım kampanyalarında birlikte olduk. Yine bir yardım kampanyasında bulunmaktan dolayı onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Yapılan yardımların Turkiye genelinde yapılmış olması bir vatandaş olarak, Belediye Başkanı olarak bizleri onurlandırmıştır. Bizim coğrafyamız hakikaten mazlumlara sahip cıkma coğrafyasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızı da bizler tarif ederken 'Mazlumların Lideri' olarak tarif ediyoruz. Hakikaten Dunya'nın hangi coğrafyasında olursa olsun Turkiye Cumhuriyeti Devleti, hukumetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız mazlum coğrafyalarda yaşayan butun insanların hakkına ve hukukuna sahip cıkma konusunda gorevli addetmiştir. Dolayısıyla bu calışmalarımız dun olduğu gibi bugunde yarında devam edecektir. Yardım tırlarımızın gidecekleri yerlere sağ salim gitmelerini ve ulaşmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı