Eskişehir Sanayi Odası ile Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yapılan ortak cağrıda, "Bu zor gunleri aşmak icin, işbirliği yapmak ve şehrimizden satın almak zorundayız. Cunku surdurulebilir, istihdam sağlayan ve guclu bir kent ekonomisi icin bircok unsur bulunsa da temelinde sanayicisinden buyuk ureticisine bu kentte faaliyet gosterenlerin birebirine sahip cıkması yatar. Bunun en kolay yolu ve ilk adımı da şehrinden satın almaktır" goruşunun altı cizildi.
Pandemi surecinin kent ekonomisine yansımasını değerlendirmek, yeni talepleri belirlemek ve cozum onerilerini istişare etmek icin ESO Yonetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Başkan Yardımcıları Sinan Ozecoğlu ve Fatih Duş ESESOB Başkanı Ekrem Birsen ile bir araya geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde gercekleştirilen istişarede gerekli devlet desteklerinin yanı sıra aynı şehri paylaşanlarında birbirine destek olmasının zorunluluğuna dikkat cekildi.
Goruşme de konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, "Bu şehrin ekmeğini yiyor suyunu iciyorsak zor gunlerde de bir birbirimize sahip cıkmak cok kıymetli hale geliyor. Esnafımızla, sanayicimizle daha yakın olacağımız zamanlardayız. Salgın oncesi gundeme getirdiğimiz, hatta bir kampanya olarak tanıttığımız 'Eskişehir'den satın al Eskişehir kazansın' ile 'birlikte satın al' projeleri bu anlamda kenetlenmemizi, sıkıntıları bir nebzede olsa aşmamızı sağlayacak yaklaşımlardır. Diyoruz ki bir cağrıda bulunalım, satın almalarımızı şehrimizden yapalım. Bu sayede onemli bir adım atarak dayanışma icinde olabiliriz" dedi.
Temel taşı
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise, adı ve sermaye yapısı kucuk olsa da esnaf ve sanatkarın, uretimden istihdama onemli katkı sağladığını, koklu yapısıyla ulke ekonomisinin temel taşı olduğunu soyledi. Gunluk kazanıp, gunluk harcayan esnaf ve sanatkarın salgından en cok etkilenen kesim olduğuna vurgu yapan Birsen, "Bunu aşacak, etkisini azaltacak konuların başında şehrimiz esnafından satın alma geliyor. Bugun Eskişehir Sanayi Odamız temsilcileri ile bu konuyu değerlendirme şansını bulduk. Hızlı ve cozum uretici adım olarak şehrimizden satın almanın esnafımızda desteği buyuk olacaktır" diye konuştu. - ESKİŞEHİR