Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Cevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ulke genelinde yurutulen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Erciyes Universitesi (ERU) "Sıfır Atık Belgesi" aldı.
Cevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yururluğe giren Sıfır Atık Yonetmeliği'nce yurutulen calışmalar ile ERU'ye Cevre ve Şehircilik İl Mudurluğu tarafından "Sıfır Atık Belgesi" verildi.
ERU Cevre Sorunları ve Temiz Uretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERCEVREM) tarafından yurutulen calışmalar kapsamında ERU Kampusunde atıklar mavi ve gri kutularda, ikili toplama sistemine gecildikten sonra, daha verimli ayrılarak geri donuşumu sağlandı. Atık getirme merkezlerinde ise atıklar gecici olarak depolandıktan sonra lisanslı firmalar aracılığıyla ekonomiye kazandırıldı.
Ayrıca sıfır atık sisteminin hayata gecmesiyle universite icinde eğitim, tanıtım ve organizasyon faaliyetleri gibi bircok faaliyet yurutuldu.
ERU, atık yonergesinin hayata gecmesiyle başlayan surecte, birim sorumlularını belirleyerek, eğitim faaliyetleri aralıksız devam etti. Bu kapsamda ise sıfır atık sistemi icin atık yonetim rehberi ve el broşuru calışmaları yapılarak, 2019 yılında duzenlenen bahar şenliğinde de sıfır Atık sisteminin oğrenciler tarafından benimsenmesi icin hem sosyal medyada, hem de şenlik alanında bircok etkinlik gercekleştirildi.
Proje kapsamında yapılan sıfır atık calışmaları, universitenin başarı indekslerinde de ust sıralara taşınmasına da yardımcı oldu. ERU kampusu altyapı, enerji ve iklim değişimi, atıklar, su ve atıksu ve ulaşım alanlarında gosterilen ustun gayretler ile Turkiye'nin ornek kampuslerinden biri oldu.
Sıralama sistemlerinde her zaman en ustte olmayı hedefleyen ERU, surdurulebilir kampus calışmaları kapsamında yeni projeler uretmek icin de aralıksız calışmalarına devam ediyor. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı