Sakarya'nın en işlek caddesinde HES kodu donemi
Giriş ve cıkışları kapatılan caddeye HES kodu gostermeyenler giremeyecek

Ekipler vatandaşları tek tek durdurarak HES kodu sorguladı
Coğu vatandaş uygulamadan memnun kaldı
SAKARYA - Artan korona virus vakaları sonrasında Sakarya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar neticesinde kentin en işlek yerlerinden olan Cark Caddesi'nde HES kodu zorunluluğu getirildi. Başlayan uygulama kapsamında ekipler, vatandaşları tek tek durdurarak HES kodu sorgularken, vatandaşların coğu ise başlayan uygulamadan memnun kaldı.
Turkiye'de vatandaşların toplu olarak bulunduğu bircok noktada HES kodu zorunluluğu hayata gecirilmişti. Bu uygulama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'riskli iller' listesinde olan Sakarya'da da uygulamaya alındı. Bu kapsamda Sakarya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar neticesinde AVM'lerden sonra kentin en işlek yerlerinden olan Cark Caddesinde de HES kodu zorunluluğu getirildi. Sakarya Emniyet Mudurluğune bağlı polis ekipleri, sabahın erken saatlerinde caddenin girişine bariyer yerleştirerek kontrol icin hazırlandı. Bariyerlerle kapatılan caddenin giriş ve cıkışlarında polis ekipleri vatandaşların HES kodlarını denetledi.
Her gun binerce kişinin gectiği, şehrin merkezi olan caddeye artık HES kodunu gostermeyen kişiler alınmayacak. Vatandaşlar cadde girişinde kodu telefonundan mobil uygulamayla veya e-devlet uzerinden alabilecekken uygulamalara erişim sağlayamayan kişiler ise HES kodunu SMS ile alacak.
Cok uygun ve iyi bir uygulama
Coğu kişinin temaslı olmasına rağmen dukkan actığına şahit olduğunu iddia eden Funda Akarsu, uygulamanın yerinde olduğunu dile getirerek, "Cok sağlıklı bir uygulama zaten coktan beri bekliyorduk boyle bir şeyi. Cok uzun zaman once olmalıydı bence. Cunku tanıdıklarımdan bir coğu temaslı olmalarına rağmen dukkan acıyorlardı ozellikle arka sokaklarda. Bence cok uygun bir uygulama ve iyi uygulama ama daha once olması gerekirdi diye duşunuyorum. Ozellikle kendimizi de sucluyorum bu konuda vatandaş olarak cokta sorumlu davrandığımızı duşunmuyorum acıkcası" dedi.
Uygulama guzel, devletimize teşekkur ediyorum
Uygulamanın en başında yapılması gerektiğini vurgulayan Yunus Emre Yakut, "Daha guzel oldu. En başında yapılması gerekiyordu. Giriş ve cıkışlarda durakların başında; bu caddeye girdiğin zaman kimin ne hastalığı var belli değil mesela sokağa cıkıyor telefonunu kapatarak. Bu uygulama guzel, ben gercekten devletimize teşekkur ederim, ellerine, kollarına ve emeklerine sağlık. En başında yapılması gereken bir şeydi aslında" diye konuştu.
Bunun olumlu olacağını duşunuyorum
Emrullah Yaşar isimli vatandaş, "Olumlu etkisi illaki vardır sonucta sistemsel olarak takip oluyorlar ve bunun olumlu olacağını duşunuyorum" derken, Cark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Turgac ise, "Bugun Cark Caddesi'nde bir HES kodu uygulaması başlatıldı, Biz bu uygulama yapılmadan once bir istişare yapılmasını arzu ederdik" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BURAK CAN TOKYUREK