Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, cocukların erken yaşta uygulamalı trafik eğitimi alarak bilincli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına kısa sure once yapımını başlanan Şehitkamil Trafik Parkı'nı Gaziantep Valisi Davut Gul ile birlikte gezerek inceledi.
Belkıs Mahallesi'nde inşa edilen Şehitkamil Trafik Parkı inceleme gezisine, Gaziantep Valisi Davut Gul, Gaziantep İl Emniyet Muduru Cengiz Zeybek, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ozguler katıldı. Şehitkamil Trafik Parkı, toplam 19 bin 95 metrekare buyukluğe sahip olacak ve icerisinde, 24'er kişilik 2 derslik, 51 kişilik amfi, 1 adet 58 metre uzunluğunda altgecit ve ustgecit, trafik sinyalizasyonunun olduğu bolum, 2 adet kavşak, 1 adet gozetleme kulesi, yaya gecitleri bolumu olacak. Park icerisinde, itfaiye, hastane, okul, akaryakıt istasyonu, AVM, AFAD, otobus durağı gibi kucuk yapıların yer alacağı minyatur bir şehir planlaması yapılacak. Park icerisinde 650 metre bisiklet yolu olacak. Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim aşamasında oğrenciler tarafından park icerisinde bulunacak akulu ve pedallı araclar kullanılacak.

"Parmakla gosterilecek bir tesis olacak"
İncelemenin ardından değerlendirmede bulunan Gaziantep Valisi Davut Gul, "Her yıl binlerce vatandaşımızı trafiğe kurban veriyoruz. Trafik kazalarına da baktığımızda onemli bir kısmının kural ihlallerinden kaynaklandığını goruyoruz. İcişleri Bakanımız Sayın Suleyman Soylu'nun Turkiye genelinde başlatmış olduğu trafik eğitim parklarıyla ilgili projesi vardı. Bugun de Şehitkamil Belediyemizin Belkıs Mahallesi'nde yapımına başladığı Trafik Eğitim Parkı'na geldik. Ben bu konuda Belediye Başkanımıza teşekkur ediyorum. Yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alan uzerine, bunun yaklaşık 20 bin metrekaresi trafik eğitim alanı, 50 bin metrekaresi de normal park olacak. Buraya gelen cocuklarımız bireysel olarak gelebilir, toplu olarak gelebilir. Trafikte karşılaştığı, trafikte yaşadığı her şeyi birebir yaşayabileceği bir sistem oluşturuluyor. Cocuklara ilkokul cağında, ortaokul cağında trafik eğitimini, trafik kulturunu oğrettiğimiz takdirde bu cocuklarımız ileriki yıllarda ehliyet aldıklarında, trafiğe cıktıklarında burada oğrendiklerini uygulayacaklardır. Ben emeği gecen Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkur ediyorum. İnşallah en kısa sure icerisinde tamamlanacak ve parmakla gosterilecek bir tesis olmuş olacak" dedi.
"Turkiye'de ornek projelerden birisi"
Gezinin ardından acıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Oncelikle yaptığımız faaliyeti birlikte yerinde inceleme imkanı bulduğumuz icin Sayın Valimize ve Sayın Emniyet Mudurumuze teşekkur ediyorum. Sayın Valimizin bahsettiği gibi İcişleri Bakanlığımızın bu konuda ozel bir calışması var. Biz de Şehitkamil Belediyesi olarak daha onceden imar planını yaparken, planladığımız bir bolgeydi. Burada ana binanın icerisinde iki derslikli sınıfta cocuklarımız, teorik olarak eğitim alacaklar. Bu Parkımız, Turkiye'de ornek projelerden bir tanesi olacak. Amacımız, burada alt yaş grubundaki cocuklarımızın okullardan direkt bir derse gelmiş gibi burada uygulamalı eğitim alabilsin. Bu alanın icerisinde bisiklet oğrenme parkuru da var, arac kullanma parkuru, aynı zamanda da yaya olarak, yani bir sınıf yaya eğitimi alıyorsa diğer sınıf bisiklet eğitimi alacak, diğer bir sınıf ise arac kullanacak. Amacımız; maksimum duzeyde cocuklarımızı buradan faydalandırmak. İnşallah Sayın Valimizin de desteğiyle Milli Eğitim Mudurluğumuz ile beraber biz bu işi devam ettirmek istiyoruz. Her cocuğumuzun burada mutlak suretle eğitimi alsın istiyoruz. Ben, emeği gecen tum ekip arkadaşlarıma teşekkur ediyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı