Tekirdağ'da Namık Kemal Universitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde doktora tehdit ve hakaret anları kameraya yansıdı. Doktorun saldırgandan korunmak icin kendini odaya kilitlediği oğrenildi.
Olay, Tekirdağ'da Namık Kemal Universitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. İddiaya gore tedavi olmak icin hastaneye gelen bir hasta, başka bir hastanın muayenesi sırasında odaya girmek istedi. Bunun uzerine iceride hastasını muayene eden Doktor Berkay Yucel, iceri girmek isteyen hastaya sırasını beklemesi gerektiğini soyledi. Doktorun uyarısı sonrası sinirlenen hasta duruma tepki gostererek, doktora ceşitli tehdit ve hakaretlerde bulundu. Zaman zaman doktora saldırmaya calışan saldırgan hastaya guvenlik birimleri ve cevrede bulunan vatandaşlar engel olmaya calıştı.

O anlar cep telefonu kameralarına da yansırken, Dr. Berkay Yucel, saldırgan hastanın kendisine vurmaya calıştığını ifade etti.
Kendini polikliniğe kilitlemiş
Namık Kemal Universitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Asistan Doktoru Berkay Yucel gazetecilere yaptığı acıklamada, "Randevusuz hastalara yardımcı olmak icin hastaları alıyordum. O sırada muayene ettiğim bir hasta vardı. Kapı caldı iceriye tanımadığım ismini sonradan oğrendiğim bir beyefendi girdi. 'Yatacağım benden kan alacaksın. Yatışımı yapacaksın' gibi sert cumleler sarf edince, ben de iceride hastam olduğunu, sırasını beklemesi gerektiğini kibar bir şekilde anlattım. Bunun uzerine olaylar videoda gorunduğu gibi bir hal aldı. Olay yargıya intikal etti. Ben gerekli adli surec icin polise ifademi de verdim. Kendisi dışarıya cıktıktan sonra koşarak tekrar iceriye girmeye calıştı, vurmaya calıştı. O sırada bir hasta yakını araya girdi. Daha sonra ozel guvenlik birimleri araya girdi. 4-5 kişi zor zapt etti. Onu alıp goturduler. Ben de kendimi polikliniğe kilitledim. Ben de bir saldırı şiddetinin mağduru oldum maalesef" dedi.
"Pandemi sureci bizim icin cok zorlu geciyor"
Yucel konuşmasının devamında, "Pandemi sureci bizim icin cok zorlu geciyor. Bu surecte randevu sayılarımızı duşurup, ona rağmen randevusuz hasta bakmaya calışıyoruz. Yardımcı olmak istediğimiz hasta geliyor. Ama aradan boyle maalesef bilincsizce davranan vatandaşlar cıkıyor. Biz zaten kendisini tedavi edeceğimiz, belki de ameliyat edeceğimiz bir hastaydı. Kotu bir olay yaşadık. Fiziksel bir temas olmadan bitirmeyi başardık" diye konuştu. - TEKİRDAĞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı