İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından "Rotamız İyilik, Yukumuz İnsanlık" sloganıyla duzenlenen kampanya kapsamında Aksaray ve Karaman'da toplanan yardımları taşıyan tırlar, Suriye'ye uğurlandı.
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, cumartesi kapalı pazarında duzenlenen uğurlama toreninde, savaşın başından bu yana Suriye'de evlerin ucte ikisinin yıkıldığını, halkın coğunluğunun cadırlarda ya da metruk binalarda yaşadığını soyledi.

Suriyeliler icin yılın en zor mevsiminin kış olduğunu anlatan Korkmaz, şoyle konuştu:
"Uzun yıllardır Suriye'deki ihtiyac sahipleri icin yardım kampanyaları yapıyoruz. Şimdiye kadar milyonlarca insana gıda, barınma, sağlık ve diğer alanlarda yardım ulaştırdık. Malumunuz kış geldi. Cadır kentlerde yaşayan on binlerce kişi bizi bekliyor. Kış olum getirmeden yardım ulaştırmalıyız. Gelin onlara destek olalım. Cocuklar, yaşlılar ve kadınlar soğuktan zarar gormeden kışı atlatabilsin. Birlikte kışlarını ısıtıp dertlerine derman olalım."
Konuşmanın ardından yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır, dualarla uğurlandı.
Karaman
Karaman'da da Piri Reis Kultur Merkezi onunde duzenlenen torende, yardım malzemelerinin bulunduğu 1 tır, dualarla Suriye'ye gonderildi.
Karaman İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Raşit Bayrak, torende yaptığı konuşmada, kentteki sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle yaklaşık 9 yılda Suriye'ye 80 tır gonderdiklerini soyledi.
Dunyanın her yerindeki mazlumların yanında olduklarını ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:
"Yeni evler inşa edelim, cadırları ısıtalım, cocuklara mont ve bot, insanlara gıda ulaştıralım, kapısından ekmek girmeyen kapılara umut olalım. Eğitim gormek isteyen cocuklara kalem, defter, kitap, sınıf, okul olalım. Onlara umut olalım. Bugun de 450 cuval un, 2,5 ton bakliyat ve hanım kardeşlerimizin el emeği goz nuru 25 kolide atkı, bere ve yelek gibi orgulerini gondereceğiz. İnsanlığımızı hic unutmadık. İnsanlığımıza dair hassasiyetimizi yitirmedik."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Murat Ozunal