AYDIN'ın Kuşadası ilcesinde zabıta ekipleri, İcişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gonderdiği koronavirus tedbirleri genelgesi kapsamında, amator olta balıkcılarını denetledi. Uygulamada, balıkcıların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyup uymadığı kontrol edildi. Denetimde, balık tutulan alanlara 3'er metre arayla sarı cizgiler cizildi.
İcişleri Bakanlığı, koronavirusle mucadele kapsamında 81 il Valiliğine 'Olta Balıkcılığına Yonelik Tedbirler' konulu genelge gonderdi. Genelgede, olta balıkcılığı faaliyetlerinin sahil bantlarında kalabalığa neden olduğu, bu durumun salgın hastalığın bulaşma riskini artırdığına dikkat cekildi. Olta balıkcılığı yapan vatandaşlardan aralarına 3'er metrelik mesafe koymaları ve maskelerini cıkartmamaları istendi. Genelgenin yayınlanmasının ardından Kuşadası Belediyesi Zabıta Mudurluğu ekipleri, ilcede olta balıkcılığının yoğun olarak yapıldığı Guvercinada yolunda denetim yaptı. Denetimde, balık tutulan alanlara 3'er metre arayla sarı cizgiler cizildi. Balıkcılardan avlanırken maskelerini takmaları ve cizgiyle belirlenen sınırların dışına cıkmamaları istendi.

'HOŞGORU İLE KARŞILIYORUM'Kuşadası'nda 25 yıldır amator olarak oltayla balık avladığını belirten emekli bankacı Aydın Paker (70), "Devletimizin salgın hastalıkla mucadele etmek icin yeni kurallar getirmesini hoşgoru ile karşılıyorum. Cunku son aylarda ulkemizdeki vaka sayısı giderek arttı. Benim gibi balık avlayan herkesten belirlenen kurallara riayet etmesini istiyorum. Umarım en kısa surede bu zor gunleri atlatırız" dedi.'UZERİMİZ DUŞEN GOREVİ YAPACAĞIZ'Kuşadası Belediyesi Zabıta Muduru Nuri Can, koronavirusle mucadele kapsamında gercekleştirdikleri denetimlere sıklıkla devam edeceklerini belirterek "İcişleri Bakanlığı'nın gonderdiği genelge doğrultusunda ilcemizde olta balıkcılığı yapılan bolgeleri kontrol ettik. Genelgenin iceriği hakkında amator balıkcıları bilgilendirip, kurallara uymalarını istedik. Kuşadası Belediyesi zabıta mudurluğu olarak hastalığın bulaşma riskini en aza indirmek icin uzerimize duşen ne gorev varsa yapmayı surdureceğiz. Vatandaşlardan da kurallara harfiyen uymalarını ve bu konuda ozenli davranmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Eşber OKAYER