174 projenin başvurduğu programda finale kalan 13 proje ilk altıya girmek icin yarışacak. İki gun surecek programda gercekleşecek oturum, paneller ve TechXtile Start-Up Challenge Odul Toreni'nin yanı sıra 7. Turkiye Tekstil İnovasyon Ligi'ne katılan firmalar da odullerine kavuşacaklar.
Uludağ Tekstil İhracatcıları Birliği'nin (UTİB) rekor başvuru alan girişimcilik programı Tecxtile Start-Up Challenge'da final heyecanı başladı. 174 projenin başvurduğu programda eğitim ve eleme sureclerinin ardından finale kalan 13 proje 16-17 Aralık tarihlerinde birincilik icin yarışacak.

İki gun surecek etkinliğin ilk gunu LabX Melek Yatırım Ağı Kurucusu Fuat Sami'nin moderatorluğunde; UTİB Yonetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Proje Koordinatoru Ufuk Batum'un acılış konuşmalarının ardından Skype Kurucusu ve Girişim Yatırımcısı Jonas Kjellberg, "Girişimcilik ve Kazanan Bir Satış Kulturu" konulu bir sunum yapacak. Ardından "Gelecek Surdurulebilirlik" başlıklı bir panel gercekleştirilecek. H&M Avrupa Bolgesi Uretim Ofisleri Surdurulebilirlik Muduru Hulya Sevindik, Surdurulebilir Yaşam Bloggerı Gamze Biran, ve Gorsel Sanatcı Deniz Sağdıc'ın katılacağı panelin moderatorluğunu ise InStyle Genel Yayın Yonetmeni Bahar Kader yapacak. Etkinliğin ilk gunu finale kalan 13 proje sahibinin kendilerine ayrılan sure icinde projelerini anlatımlarıyla son bulacak.
İkinci gun girişimcilere odul yağacak
Etkinliğin ikinci gunu olan 17 Aralık'ta girişimciler odullerine kavuşacak. UTİB Yonetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin'in acılış konuşması ile başlayacak program, protokol konuşmaları ile devam edecek. Protokol konuşmalarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yonetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Turkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gulle, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımları beklenmektedir.
Protokol konuşmalarının ardından bu yıl 7.'si duzenlenen Turkiye Tekstil İnovasyon Ligi'ne katılan firmalar duzenlenen torenle odullerini alacaklar. Trend Avcısı Serdar Kuzuloğlu'nun "Corona Virus Sonrası Dunya" başlıklı sunumunun ardından bu kez Techxtile Start-Up Challenge'de finale 13 proje icinde dereceye girenler acıklanarak odullerini alacaklar. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Buşra Nur Yılmaz