Gaziantep FK Teknik Direktoru Marius Sumudica, Başakşehir'in yardımcı antrenoru Pierre Webo'ya yonelik ırkcı saldırı icin "Hakemin buyuk bir hata yaptığını duşunuyorum. Hatasının bedelini odemeli. Başakşehir haklı" dedi.
Super Lig ekibi Gaziantep FK'nın teknik patronu Marius Sumudica, Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir'in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son macında 4'uncu hakem Constantin Sebastian Coltescu'nun, turuncu-lacivertlilerin yardımcı antrenoru Pierre Webo'ya yonelik ırkcı saldırısını kınadı.

"HAKEM BEDELİNİ ODEMELİ"Başakşehir'in tepkisinde haklı olduğunu vurgulayan Sumudica, "Turkiye'de calışan Romanyalı bir hocayım. Pazar gunu ligde Başakşehir ile oynayacağız. Dunku mactaki hakem de Romanyalıydı. Benim icin siyah ya da beyaz insan ayrımı yoktur. Renklerin hicbir farkı yoktur, ayıramazsınız. Ayrıca benim takımımda da siyahi oyuncular bulunuyor. Buyuk bir saygım var ve bu saygımın renklerle bir ilgisi yok. Hakemin buyuk bir hata yaptığını duşunuyorum. Boyle konuşması mumkun bir durum değildir. Boyle soylememek istemiş olsa bile ceza almalıdır. Hatasının bedelini odemeli. Sumudica'nın bunu yapanlarla aynı gosterilmesini istemiyorum. Turkiye'de calışıyorum, Turk insanlarına ve siyahi insanlara saygım var. Onemli olan ırkcı olmamak ve desteklememek. Eğer ırkcıysanız hicbir yeriniz yok. Romanyalıyım ve bu durumdan hoşlanmıyorum ve Başakşehir haklı" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı