Turkiye Diyanet Vakfı ile Malezya Mapim Yardım kuruluşu işbirliğiyle 30 tırlık yardım konvoyu Kilis'ten Suriye'ye uğurlandı.
Yardım konvoyu uğurlama toreni Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Malezya Mapim Yardım Kuruluşu Başkanı Dr. Sina Arabi, Suriye'ye gecişten bu yana yardım ettiklerini ifade ederek, "Bugun 30 tırlık yardım konvoyunu Suriye'ye uğurluyoruz. Turkiye Diyanet Vakfına teşekkur ediyorum, bizimle işbirliği yaptıkları icin, 2020 yılında dunya korona virus ile uğraşırken, mazlumlara biz yardımlara devam ettik. BizlerekKorona ile savaşın başladığını, yardım savaşının bittiğini soylenmesine rağmen esas savaş şimdi başlamıştır diyerek, Suriyeli kardeşlerimize insanı yardımlarımızı attırarak surdureceğiz. Mapim olarak Suriyeli kardeşlerimize yardım goturuyoruz. Kışın geldiği şu zamanlarda ozellikle soba, battaniye, diğer insanı yardım malzemelerini goturduk. 2021 yılında daha fazla yardım edeceğiz" dedi.

Turkiye Diyanet Vakfı Muteveklli heyeti 2'inci Başkanı Dr. İhsan Acık ise yaptığı konuşmada, Malezya Mapim Yardım kuruluşa teşekkur ettiğini ifade ederek, "Malezya Mapim ile iyi bir ortaklığımız, paydaşlığımız var. Hedefimiz, insanı yardım başta olmak uzere, butun yardım ve faaliyetleri, kalıcı hale gelmesidir. Suriyeli kardeşlerimizin bu sıkıntılı durumdan kurtarılmasıdır. Şu an itibariyle 30 tır yardımı Kilis'in Oncupınar Sınır Kapısı uzerinden Suriye'ye uğurluyoruz" dedi.
İl Muftusu Abdurrahman Şahin'in yaptığı duanın ardından 30 tırlık yardım konvoyu Suriye'ye uğurlandı - KİLİS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı