Kilis'ten Fırat Kalkanı bolgesindeki ihtiyac sahiplerine, 30 tır insani yardım malzemesi gonderildi.
Turkiye Diyanet Vakfı ve Malezya Mapim Derneği iş birliğiyle hazırlanan ve icerisinde gıda malzemesi, battaniye, komur ve sobaların bulunduğu tırlar, Organize Sanayi Bolgesi'nde duzenlenen torenle Suriye'ye uğurlandı.

Turkiye Diyanet Vakfı Mutevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Acık, torende yaptığı konuşmada, Suriye bolgesine her turlu insani yardım faaliyetleri yuruttuklerini soyledi.
Suriye'de buyuk bir yerleşim alanı oluşturduklarını belirten Acık, "Şukrun cok olması gereken bir anı yaşıyoruz. Malezyalı kardeşlerimizle Suriye bolgesinde insani yardım başta olmak uzere her turlu faaliyet icerisine girdik. Bundan sonra kalıcı faaliyetler icerisine girmeye başladık. Bugun itibarıyla hamdolsun bir okul actık. Cok buyuk bir yerleşim alanı oluşturuyoruz." diye konuştu.
Malezya halkına teşekkur eden Acık, Malezya ile iyi bir ortaklığın bulunduğunu aktardı.
Hedeflerinin, butun yardım faaliyetlerinin kalıcı hale gelmesi olduğunu ifade eden Acık, "Hedefimiz, Suriyeli kardeşlerimizin bir an once bu sıkıntılı durumdan kurtulmaları icin elimizden geleni yapmak." dedi.
Malezya Mapim Derneği Başkanı Dr. Sani Araby de Suriye'deki vatandaşlara her zaman destek verdiklerini dile getirerek "Pandemi surecinde kimileri savaşın bittiğini soylemişti fakat bizim icin yeni başlıyordu. İnsanlar bu surecte sessiz kalmamızı, hicbir şey yapmamamızı ve Musluman ummete yardım goturmememizi soylemişti. Fakat biz Turkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile yardımlarımıza devam ediyoruz. Ozellikle kış gununun geldiği şu gunlerde soba, battaniye ve diğer insani yardım malzemelerini gonderiyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cebrail Caymaz