Uluslararası Turk Kultur Teşkilatı (TURKSOY) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Sırbistan'ın en prestijli odulleri arasında gosterilen Karic Kardeşler Odulu'ne layık goruldu.
Uluslararası barış, iş birliği ve dostluğun pekiştirilmesi amacıyla KaricVakfınca 23 yıldır kultur, sanat, bilim, iletişim, ekonomi ve insani yardım alanlarında verilen odul, bu yıl Kaseinov'a takdim edildi.
Kazakistan'ın Belgrad Buyukelciliğinde, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle sınırlı bir katılımla gercekleştirilen odul torenine, Turkiye'nin Belgrad Buyukelcisi Tanju Bilgic ile Azerbaycan'ın Belgrad Buyukelcisi Elnur Guliyev de katıldı.
AA muhabirine acıklama yapan Kaseinov, odulu Turk dunyasının yazar, sanatcı ve kultur insanları adına aldığını belirterek, "Gururluyum. Bu duygumu, Ankara'daki tum arkadaşlarımla paylaşıyorum. Belgrad'da bir Turk dunyası insanı boyle bir odule layık goruldu." diye konuştu.
Dunya genelinde dayanışma, farklı kultur ve milletlerin birlikte yaşaması gibi olguların desteklenmesi amacıyla 1979'da ulkenin koklu ailelerinden Karic ailesi tarafından kurulan Karic Vakfı, 1998'den beri "KaricKardeşler Odulu" adıyla başarılı isimleri odullendiriyor.