İZMİR genelinde koronavirus onlemleri cercevesinde, Vali Yavuz Selim Koşger'in bazı kalabalık caddelere girişlerin kontrollu yapılacağını acıklaması uzerine, alışveriş yoğunluğu yaşanan Karşıyaka Carşısı ve Bayraklı Sevgi Yolu'nda denetimler sıklaştırıldı. Ekipler ateş olcumu ve maske kontrolu yaparken, vatandaşlar uygulamadan memnun olduğunu ifade etti.
İşlek caddelere yonelik ozel tedbirlerin uygulamaya konulduğunu anlatan İzmir Valisi Yavuz Selim Koşger, sosyal mesafe ihlallerinin onune gecmek icin bazı cadde ve sokaklara girişin kontrollu sağlanmasına karar verildiğini belirtti. Karşıyaka Carşısı'nda maksimum kişi sayısının yaklaşık olarak 2 bin 500'u, Bayraklı Sevgi Yolu'nda ise 750'yi gecmeyecek şekilde organize edildiği ifade edilirken, Konak, Bornova ve Buca gibi ilcelerdeki kalabalık caddelerde de aynı onlemlerin alınacağı bildirildi.
'POZİTİF OLDUĞUNU SAKLAYANLAR VAR'Bayraklı'daki Sevgi Yolu'nun giriş ve cıkışında da gorevli polis ve bekciler, iki farklı yonden gelen İZBAN'ın aynı durakta yolcu indirdiği sırada yoğunluk yaşanabildiğini, bu gibi durumlarda carşının tek yonlu ziyarete acıldığını dile getirdi.Denetimden memnun olduğunu soyleyen vatandaşlardan Deniz Bekar, "Bu uygulama gayet guzel. Kalabalık yerlerde tedirginim. Ama alışveriş yapmaya mecbur olduğumda yoğun yerlere giriyorum. Bazı vatandaşlar pozitif olduğunu saklayıp dışarı cıkıyor. Hasta olduklarını soylemiyorlar. Bu durumdan cok rahatsızım" dedi.Cengiz Yener ise "Bu uygulama gerekliydi. Ben tedbirimi alıp dışarı cıkıyorum. Maskesini takmayan kalmadı. Artık herkes dikkat ediyor" diye konuştu.