Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Şahin Balcıoğlu, Zoom programı uzerinden gercekleştirilen 'Cicek Yetiştiriciliği' etkinliğinde, "Sevgi diyerek yola cıktık, bu yuzden sevgiyi anlatmaya sevgiyi yaşamaya ve yaşatmaya calışıyoruz" dedi.
Kahramanmaraş Sutcu İmam Universitesi (KSU) ve KMTSO işbirliği ile gercekleştirilen 'Cicek Yetiştiriciliği' eğitim programında konuşan KMTSO Başkanı Balcıoğlu, "Evimizde bizimle beraber olan ailenin birer ferdi olmuş ciceklerimiz var. Biz coğu zaman cicekleri gormez hale geldik. Evimizde balkonumuz ve bahcemizde mutlaka bir ciceği olan ve ciceği seven bir toplum olan bizler, bunların artık varlığından haberdar bile olmamaya başladık. Cicekler bize bir şeyler soyluyor ve anlatıyordu. Bugun insanlar maalesef artık az guler hale geldiler. Cunku insanlar ciceklerle artık haşır neşir olmadıklarından" dedi.

Ağac ve cicek yetiştiriciliğinin gecmişte daha onemli olduğunu hatırlatan Başkan Balcıoğlu, "Benim cocukluğum ve gencliğim yıllarında insanlar aldıkları kullandıkları yağ tenekelerini atmazlar, onlara cicekler dikerdi. Ailenin diğer fertleri gibi onlarla ilgilenilir ve konuşulurdu. Sohbet eden insan huzur bulurdu. Sohbet edilen cicek, cicek acardı ve daha albenili olurdu. Bunlar bugun maalesef yok ve yağ tenekeleri yalnızca cop tenekelerinde var ve bir şey icin kullanılmaz hale geldi. Dolayısıyla da, huzursuz bir toplum hale geldik. Evdeki cicekler bize biraz sevgi ile yaşam anlatıyorlar. Eğer onları dinlerseniz inanın ertesi gun hayatınız cok daha guzel olacak" ifadesini kullandı.
Daha sonra KSU Orman Fakultesi Peyzaj Mimarlığı Bolumu ve KMTSO uyesi Dr. Oğretim Uyesi Şule Kısakurek ise sus bitkilerinin uretimi, sulama, budak ve gubreleme gibi konularda katılıcılara bilgiler sundu. - KAHRAMANMARAŞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı