Adana Valisi Suleyman Elban, korona virusle mucadelede temizlik, maske ve mesafe kurallarına eksiksiz riayet etmenin salgının seyrini buyuk olcude değiştireceğini belirterek, "Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığımızca alınan tedbirlere de uymak zorundayız" dedi.
Korona virusle mucadele calışmaları kapsamında Adana'da tum ilcelerinde denetim faaliyetleri devam ediyor. Gorevli ekipler, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu iş yerleri, marketler, pazar yerleri ve kalabalık noktalarda denetimlerde bulunarak korona virus tedbirlerine uymaları konusunda vatandaşlara hatırlatmalarda bulunuyor ve kurallara uymayanlara gerekli cezai yaptırımları uyguluyor.
Adana Valisi Suleyman Elban, konuyla ilgili bir yaptığı acıklamada, korona virus salgınından herkesin gayretleri sonucunda kurtulabileceğimizi ifade etti. Tek bir kişinin tedbirsizliğinin salgının yayılım hızına buyuk etkiler edebileceğini vurgulayan Vali Elban, "Hastalıktan korunmak bizlerin uyacağı tedbirler sayesinde mumkun. Tum dunyayı saran korona virusle mucadelemizde temizlik, maske ve mesafe kurallarına eksiksiz riayet etmek, salgının seyrini buyuk olcude değiştirecektir. Bu temel kuralların yanı sıra Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığımızca alınan tedbirlere de uymak zorundayız" dedi.
Alınan tedbirlere uyulması konusunda denetim faaliyetlerinin kentin her bir noktasında devam edeceğini dile getiren Elban, "Bu tedbirler sizlerin sağlığını korumak ve eski ozlenen gunlerimize yeniden kavuşabilmek icin var. Sizlerin gayreti ve dikkati sayesinde bu zor surecleri aşacak, sağlıklı gunlerimize yeniden kucak acacağız. Bu bağlamda yetkililerin sesine kulak vererek kurallara uyan tum vatandaşlarımıza teşekkur ediyorum" diye konuştu. - ADANA