Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktoru Samet Aybaba ve Ganalı orta saha oyuncusu Joseph Attamah, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris Saint-Germain (PSG) macında ırkcı soyleme maruz kalan Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenoru Pierre Webo'ya destek verdi.
Super Lig'in 12. haftasında cumartesi gunu Trabzonspor ile oynayacağı macın hazırlıklarına devam eden Kayserispor'da teknik direktor Samet Aybaba, kulup tesislerindeki antrenmandan once basın mensuplarına yaptığı acıklamada, "Cok şukur tarih boyunca ırkcılığın ne olduğunu bilmeyen, devamlı onunla mucadele eden, felsefesini de adalet ve merhamet uzerine kurmuş bir ırkın evladı olduğum icin inanılmaz mutluyum. Bunlardan cok uzağız arkadaşlar. İnşallah bir daha tekrarlanmaz." diye konuştu.

Aybaba, gecen hafta ligde deplasmanda Goztepe ile 1-1 berabere kaldıkları maca da değinerek, cok pozisyona girdiklerini, iyi savunma yaptıklarını, neredeyse pozisyon vermediklerini ama futbolun icerisindeki şans faktoru nedeniyle karşılaşmadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını soyledi.
Macta hakemlerle ilgili ufak tefek sorunlar olduğunu dile getiren Aybaba, buna ilişkin daha once acıklamalarda bulunduğunu belirtti.
Aybaba, mactan sonra hakemlerin odasından cok guzel, keyifli muzik sesi geldiğini aktararak, "Oyun havası gibi. Ben de kapıyı actım, 'Sizden daha keyifli bir topluluk olamaz cunku hep galip sizsiniz.' dedim. Futbolun icindeki herkese saygılıyız. Sadece işleriyle ilgili biraz daha ciddi, biraz daha tarafsız, biraz daha doğru baksınlar. Başka bir isteğimiz yok." ifadelerini kullandı.
Ligde bu hafta Trabzonspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Aybaba, şunları kaydetti:
"Şimdi Trabzonspor macı, bu mac bizi motive etti. Oynanan oyun, istekli, coşkulu oyun. Trabzonspor, kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. İyi de gidiyor, son hafta berabere kaldı. Bizim oyun felsefemiz belli. Biz cıkacağız, sahanın her yerinde mucadele edeceğiz ve kazanmaya başlamak istiyoruz. Ligin en iyi oynayan iki takımından 2 puan aldık. İcerideki macı keşke kazansaydık. Kazanmaya başlayarak oyuncularımızın bize saha icinde vermiş olduğu coşkuyu daha da yukarı cıkarmak istiyoruz."
Attamah: "Kabul edilemez bir davranıştı"
Sarı-kırmızılı oyunculardan Attamah ise ozellikle son 3 haftadır yukselen bir form grafikleri olduğunu dile getirerek, "Maalesef bir galibiyet alamadık ama artık galibiyetin zamanı geldi. Umuyor ve inanıyorum ki hafta sonu Trabzonspor ile oynayacağımız macta 3 puanı alacağız." diye konuştu.
Uzun sure formasını giydiği Medipol Başakşehir'in yardımcı antrenoru Pierre Webo'ya destek veren Attamah, "Tabii ki FIFA ve UEFA, ırkcılık konusunda cok tutarlı, cok kararlı bir şekilde mucadele ediyor. Boyle bir şeyin olması gercekten kabul edilemez ve cirkin. Ben, takım arkadaşlarım, meslektaşlarım hep beraber onların maca devam etmeme kararlarını destekliyoruz. Doğru bir hareket yaptılar. Kabul edilemez bir davranıştı. Umarım boyle insanlar devam etmeyecek, boyle insanları aramızda gormeyeceğiz. Onların yanında olduğumu soylemek istiyorum, sonuna kadar." ifadelerini kullandı.
Antrenman
Aybaba yonetiminde gercekleştirilen antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı.
İdman, top kapma ve pas calışmasının ardından dar alanda cift kale macla sona erdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ramazan Kaya