Devrek Belediye Başkanı Cetin Bozkurt, 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Bozkurt, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 72. yıldonumunun kutlandığını hatırlattığı mesajında şunları ifade etti, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, temel insan haklarının korunmasına dair bircok uluslararası sozleşmenin kaynağını teşkil eden, insanlık tarihinin onemli kilometre taşlarından biridir. İnsan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardır. Başkası tarafından verilen bir soze veya teminata bağlı olarak ya da satın alınarak elde edilen haklar değildir. İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur. Bu hak ve ozgurlukler; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, mezhebe, felsefi inanca veya siyasal duşunceye dayanmadan, bizatihi insan olmaktan kaynaklanan vazgecilemez, devredilemez nitelikte hak ve ozgurluklerdir. Ortak değerler crcevesinde insanlığın temel hak ve yukumluluklerini evrensel duzeye taşıyan bu beyanname, gunumuzde dunyanın her koşesindeki insanların umudu ve guvencesi olmaya devam ediyor. Gelişen bilinclenme ve aydınlanma surecinde butun dunyada insan haklarına daha fazla değer verildiğini duşunuyor, devam eden surecte bu bilincin daha da gelişerek yerleşeceğine inanıyorum. Bu bildirgenin; butun toplumlar icin en ideal yaşam nizamını belirlemeye vesile olmasını, insanın yaşam hakkından başlayarak, onur ve faziletini yuceltmesini, evrensel ışığıyla dunyadaki herkesin ufkunu aydınlatmasını umit ediyorum. Bu duygu ve duşuncelerle, toplumumuzun tum bireylerinde insan hakları bilincinin oluşmasını, benimsenmesini ve toplumun huzur icinde yaşamasını temenni eder, tum halkımızın 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gununu kutluyorum." - ZONGULDAK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı