Selcuk Bayraktar, 2015 yılında kaleme aldığı yazısını bugun sosyal medya hesabından duygulu bir mesajla yayınladı. Bayraktar, o yıllarda havadaki 1000 gorev saatini dolduran Bayraktar TB2'nin şimdi 270 bin saate ulaştığını bildirdi.
Turkiye'nin savunma sanayiinde son yıllardaki en buyuk atılımı İHA ve SİHA'lar olarak goruluyor. Bu başarının en buyuk mimarlarından Baykar Teknik Muduru Selcuk Bayraktar, 2015 yılında Batman Gunlukleri/ #SeyirDefteri başlığıyla kaleme aldığı yazısında o donemde Bayraktar TB2'nin havadaki 1000'nci gorev saatini tamamladığını belirtiyor. Ucağın, yazıdan bir gun once envantere girdiğini belirten Bayraktar, havada ilk 1000 saat dolana kadar ucağın başından ayrılmayacağına dair kendisine soz verdiğini anlatıyor. Bunun gercekleşmesinin ardından 'Artık ben de hurum, o da Hur' notunu duşen Bayraktar, "Bir gun inşallah ulkemiz de karasında, denizinde ve semasında gercek anlamda tam bağımsız, hur ve ozgur olacak" temennisinde bulunuyor.

Bayraktar, aradan gecen 5 yılın ardından bugun sosyal medya hesabı uzerinden 2015 yılında kaleme aldığı duygu dolu yazını 'Tam 5 yıl once... Envantere yeni giren #BayraktarTB2 gorev yapmaya başlamış. Gorevde ilk 1000 saati henuz tamamlamış. Şimdi 270.000 saati geride bıraktı. Semalarımızda Hur ve Ozgur" notuyla paylaştı.
SELCUK BAYRAKTAR'IN O YILLARDAKİ YAZISI ŞU ŞEKİLDE:
"Bayraktar TB2'nin ilk 1000 saatlik başarılı gorev ucuşunu tamamlamasının ardından
Az once ucak (Bayraktar TB2 İHA) gorevden dondu, indi
Dun de inmişti
Toplamda şu anda 1045 saat olması lazım. Muhtemelen herkes, benim gibi her kalkış ve her iniş oncesi, ucak havadayken hop oturup hop kalktı.
Soz
Ben kendime şoyle bir soz vermiştim; havada ilk 1000 saat dolana kadar ucağın başından ayrılmayacağım. Gorev yerini, nobet mahallini terk etmemek icin kesin emir almış ve yer kontrol istasyonuna zincirlenmiş bir nefer gibi, ucağın havada gorev yaptığı 1000 saati tamamlayıncaya dek, yer istasyonundan 100 metre uzağa hic ayrılmadım.
Şukur, hava aracının kumandasına gecmemi gerektirecek teknik bir arıza, acil bir durum, ciddi bir kaza bela da olmadı.
Artık ben de hurum, o da Hur
Dun, envantere girdi dediler. İnşallah girmiştir. Girebildiyse ilk defa tasarımıyla, yazılımıyla, elektroniğiyle kısacası tum kritik sistemleri ile milli bir taktik insansız hava aracı mini İHA'lardan sonra envantere girmiş olacak. Kendi semamızda kendi Bayrağımız, Al Bayrağımız inşallah ozgurce, hur olarak milyonlarca saat ucacak, gorev yapacak. Artık ben de hurum, o da Hur
Milyon Saat
Turk Silahlı Kuvvetlerimiz mini İHA'larımızı 8 senedir kullanıyor. 100.000 (Yuz bin) saati gecti, halihazırda gorev yapmaya devam ediyor. Muhtemelen teslim olan bu ilk Bayraktar TB2 filosu da en az 15-20 sene gorev yapacak. Şu anda 30'lu yaşlarda olan bizler, Allah omur verirse muhtemelen onların gorevi bittiğinde 50'li yaşlarda olacağız
Semalarımızda Hur ve Ozgur
Ve bir gun inşallah ulkemiz de karasında, denizinde ve semasında gercek anlamda tam bağımsız, hur ve ozgur olacak
Emeği gecen, gonlunu veren, heyecanını duyan ve dua eden herkese helal olsun
O zamana kadar Allah imkan verirse yenilerini, belki de Milli insansız savaş ucağını tamamlamış olacağız. Belki, o zamana kadar ulkemizden uzaya gidenler de olur. Biz inanıyoruz ki bunları oldurtan Rabbimiz, devamını da oldurtacak gucu verecektir."
(İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı