MALATYA'da ozel bir eğitim kurumu, koronavirus tedbirleri nedeniyle uzaktan surdurulen eğitim surecinde kayıt ucretinin 3'te 2'lik kısmının velilere geri odeneceğini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın pandemi nedeniyle eğitimin online devam etmesi kararınının ardından kentte ozel bir ilkoğretim okulu, bu surecte oğrencilerin okula gelemedikleri icin kayıt ucretinin 3'te 2'lik kısmının odeneceğinin duyurusunu yaptı.
'KAYIT UCRETLERİNİN UCTE İKİSİNİ İADE EDECEĞİZ'Aynı okulda oğretmenlerin de tam maaşının verileceğinin belirtildiği duyuruda, "Malatya'nın başarılı ozverili ve en disiplinli kurumlarından biri olmak uzere yola cıkan Camlıca Koleji Okulları olarak eğitime online olarak ara verildiği bu surecte aldığımız iki kararı sizinle paylaşmak istedik. Birincisi online eğitim devam ettiği surecte velilerimize o surece karşılık gelen kayıt ucretlerinin ucte ikisini iade edeceğiz. İkincisi bu surecte hicbir oğretmen ve personelimize asla mağdur etmeden yine tam maaş odemesi yapmaya devam edeceğiz" denildi.Okuldaki oğrenci velilerinden Cem Parlak, cocuğunun uzaktan eğitim gorduğu okulun boyle bir karar almasının Turkiye'de diğer okullar icin ornek davranış teşkil ettiğini soyledi.'TURKİYE'YE ORNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEMİŞ OLDU'Avukat Fatih Taşpınar ise Mart ayında Kayseri İl Tuketici Hakem Heyeti'nin, gecen eğitim oğretim doneminde koronavirus surecindeki ozel okul ucretinin iadesini isteyen bir velinin talebini kısmen kabul ettiğini kaydederek, şunları soyledi: "Bu kararda ozetle; 3 aylık okula gidilmeyen doneme ait eğitim parası ucret iadesi talepli başvuruda bulunulmuştu. Bununla birlikte yemek ve servis parası zaten hizmet alınmadığı icin tuketiciye ucret iadesi duşunulmeli. Konuyla alakalı tartışmalar yaşandı ancak uzaktan eğitim ile yuz yuze eğitim aynı değildir. Ozel okullarla yapılan sozleşmede temel unsur yuz yuze eğitimdir. Eğer yuz yuze eğitim yapılmamışsa sozleşmedeki ozel okulların yukumluluğunu yerine getirmemiş olduğu kabul edilecek olduğundan ozel okullar bağlamında sebepsiz zenginleşmeye kadar gidebilen bir durum soz konusu olacaktır. Okullar faaliyete girmedi, elektrik veya diğer masraflar soz konusu olmayacağından ozel okullar lehine haksız bir kazanc temin edilmiş olmuştur. Eğitim verilmediğinden dolayı o ucret iadesi gerektiğinden Kayseri İl Tuketici Hakem Heyeti tarafından tuketici lehine ucret idesi kararı cıkmış oldu. Malatya'da da ozel bir okul bu konuda bu karara ilişkin kendi karar vererek, ne oğretmenlerin maaşını kesti ve ayrıca velilere kayıt ucreti olan 3'te 2'lik odemesini gercekleştirerek tum Turkiye'ye ornek bir davranış sergilemiş oldu."