- Sumudica: "Bunu yapan hakem cezasını cekmeli, bu hatanın bedelini odemelidir"
Gaziantep FK Teknik Direktoru Marius Sumudica:
"Benim icin beyaz ya da siyah insan ayrımı yoktur"
GAZİANTEP - Gaziantep Futbol Kulubu'nun Rumen calıştırıcısı Marius Sumudica, dun PSG-M.Başakşehir macında yaşanan olaylarla ilgili acıklamalarda bulunarak, "Bunu yapan hakem cezasını cekmeli, bu hatanın bedelini odemelidir. Benim icin beyaz ya da siyah insan ayrımı yoktur" dedi.
Gaziantep Futbol Kulubu Teknik Direktoru Marius Sumudica, dun yaşanan skandal ırkcılık olayı ile ilgili acıklamalarda bulundu. PSG-M.Başakşehir macında yaşanan olaylarda Rumen hakemin haksız ve hatalı olduğunu vurgulayan Rumen calıştırıcı, kendisi icin siyah ya da beyaz ayrımının olmadığını da vurguladı.
Konu ile ilgili Gaziantep FK'nın resmi sitesi uzerinden videolu bir acıklama yapan Marius Sumudica, "Dun yaşanan olaylarla ilgili acıklamalarda bulunmak istiyorum. Ben Turkiye'de calışan Romanyalı bir hocayım. Bu benim icin buyuk bir şans. İlk olarak dun yaşanan olayla ilgili iki duşunceye sahibim. Birincisi Pazar gunu biz Başakşehir'le oynayacağız. Dun yaşanan olaylarda başrol hakem Romanyalı'ydı. Bu konuyla alakalı şunu soylemek istiyorum ki benim icin beyaz ya da siyah insan ayrımı yoktur. Renklerin hicbir farkı yoktur, ayıramazsınız. Aynı zamanda benim takımda da pek cok siyahi oyuncu var. Benim her zaman herkese buyuk saygım var. Bu saygının renkler ile alakası yok" dedi.
"Bu hatasının bedelini odemelidir"
Rumen hakemin buyuk bir yanlış yaptığını da aktaran Sumudica, "Dunku hakemin buyuk bir hata yaptığını duşunuyorum. Boyle konuşması mumkun bir şey değil. Eğer boyle bir şey yapmak istemezse bile cezasını cekmelidir. Bu hatasının bedelini odemelidir. İkinci olarak ben bu konuda bir şeyler soylemek istiyorum. Sumudica'nın bu hatayı yapanlarla aynı durumda gosterilmemesi lazım. Ben Turkiye'de calışıyorum. Turk insanlarına ve siyahi futbolculara saygım bulunuyor. Benim icin onemli olan ırkcı olmamaktır ve desteklememektir. Eğer ırkcıysanız hicbir zaman hicbir yerde yeriniz yoktur. Bu mumkun değildir. Beyaz yada siyah diye o dengeyi sağlayamazsınız. Bunu ilk kez soylemek istiyorum ben Romanya'lıyım ve ben bu durumdan hoşlanmıyorum. Dun yaşanan olaylarda benim icin Başakşehir haklıdır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SAİD VAKKAS YAĞCI