FETULLAHCI Silahlı Teror Orgutu'ne (FETO) uye olmak suclamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Azerbaycanlı iş insanı Mubariz Gurbanoğlu'nun davasında, şarkıcı Mahsun Kırmızıgul "tanık" sıfatıyla dinlendi.
GİZLİ TANIKLAR DİNLENDİ
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mubariz Gurbanoğlu Ses ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Gurbanoğlu'nun avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya, yakınları da izleyici olarak katıldı. Duruşmada, uc gizli tanığın ifadesi sesleri ve goruntuleri bozularak video konferans sistemiyle alındı. Gizli tanıklardan biri, Gurbanoğlu'nun FETO'den firari iş insanı İhsan Kalkavan ile iş ve ozel hayatında goruştuklerini soyledi. Bir başka gizli tanık ise, 15 Temmuz oncesi bir hafta kadar tekne turu yaptıklarını belirterek 14 Temmuz'da donduk. 15 Temmuz'da tekrar acıldık. Oyle bir plan yoktu. Yunan karasularına doğru gittik" dedi. Gurbanoğlu'nun "Ben zaten hoca efendiyi severim sozunu soylediğini duydum" diyen gizli tanık Rıza Sarraf'ı da Gurbanoğlu'nun yanında bir kac kez gordum" dedi. Duruşma devam ettiği sırada mahkeme başkanı, duruşma savcısının sağlık sorunları nedeniyle ara vereceklerini belirtti. Verilen aranın ardından başka bir savcı, duruşmaya girdi. Duruşmada, tanık olarak dinlenen Hakan Kalkavan da FETO firarisi iş insanı İhsan Kalkavan ile Mubariz Gurbanoğlu'nun iş ilişkisi olduğunu soyleyerek "İhsan Bey'in tersanesi vardı. Aynı meslekte oldukları icin Mubariz Bey'le iş arkadaşları. Ben kendisinin boyle bir suclamayla alakası olduğuna hic ihtimal vermiyorum. Benim Mubariz ile bir ortaklığım olmamıştır. Maca ve ava gittik sadece" dedi.
MAHSUN KIRMIZIGUL: "BU ULKEYİ SEVEN BİRİDİR"
Tanık olarak dinlenen Mahsun Kırmızıgul, Mubariz Gurbanoğlu'nun yakın dostu olduğunu soyledi. Mahkeme Başkanı, Mahsun Kırmızıgul'e soyadının gercek olup olmadığını sordu. Kırmızıgul de soyadının takma olduğunu soyledi. Kırmızgul ifadesinde, "Mubariz Gurbanoğlu ile 2000'li yılların başında tanıştık. Kız kardeşinin duğununde sahne almıştım. Sonrasında dostluğumuz başladı. Bu ulkeyi cok seven yurtdışından elde ettiği geliri bu ulkede harcayan biridir. Onun yaptığı iyilikleri cok iyi biliyorum" dedi. Mahkeme başkanının, Mubariz Gurbanoğlu'nun FETO ile ilgisi olup olmadığı yonunde bir bilgisi olup olmadığını sorması uzerine Kırmızıgul, "Bugune kadar tanık olmadım. Bu konuda hicbir şey duymadım. Bilmiyorum" dedi. İhsan Kalkavan'ın birkac kez Mubariz Gurbanoğlu'nun yanında gorduğunu belirten Kırmızıgul, "Bir yemek sırasında aralarında bir tartışma olmuştu. Kufurlu bir tartışma yaşandı. 17-25 Aralık doneminden cok onceydi. Sonra goruşmediler. O gunden beri İhsan Kalkavan'ı hayatından cıkardı. Daha sonra yanındayken birkac kez İhsan Kalkavan'ın aradığını ancak Mubariz Gurbanoğlu'nun telefonunu acmadığını gordum" dedi. TAHLİYESİNİ TALEP ETTİDuruşma savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Tahliyesine ilişkin soz verilen sanık Mubariz Gurbanoğlu ise "9 aydır buradayım. FETO denilen şerefsiz orgute hic yardımda bulunmadım. Turkiye'ye iyilik yaptım, Turkiye'yi Azerbaycan'dan ayrı tutmadım. Ben Turk milliyetcisi, Ataturk ilkelerine bağlıyım. Ben bir kere Şii'yim, bizde imam, mimam yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Ocak'a erteledi.
KIRMIZIGUL: BU ULKEYİ ONDAN DAHA FAZLA SEVEN BİR İNSAN GORMEDİM"Duruşmadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mahsun Kırmızıgul ilk kez tanıklık yaptığını soyleyerek "Şii bir insandan FETO'cu cıkaramazsınız. Ben yakınen tanıyorum o insan bildiğim bir insan. Bu ulkeyi ondan daha fazla seven bir insan gormedim. Yuce yargı bence gerekeni yapacaktır" şeklinde konuştu. Ote yandan Gurbanoğlu'na destek icin bir grup Azerbaycanlı, adliye onundeki meydanda "Biz iki devlet, tek milletiz" yazılı pankart ve bayraklar acarak duruşma sonuna kadar bekledi.
(Fotoğraf)