Antalya'nın Finike ilcesine hayırsever tarafından 2 mahalleye ozel eğitim uygulama okulu ve anaokulu yaptırılacak.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile hayırsever Selahattin Onur tarafından Turuncova Mahallesi'ne 12 derslikli Abdullah Onur Ozel Eğitim Uygulama Okulu ile Yenimahalle'ye 12 derslikli Zehra Onur Anaokulu yapımı icin protokol imzalandı.
Yazıcı, valilik makamında gercekleştirilen imza toreninde yaptığı konuşmada, eğitime verdiği destekten dolayı Onur'u tebrik etti.
Antalya'da eğitime ciddi bir hayırsever desteğinin olduğunu belirten Yazıcı, Antalya'nın ulke genelinde bu konuda ilk sırada yer aldığını kaydetti. Kentin, eğitim başkenti olması icin de hayırseverlerle işbirliği icinde olduklarını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:
"Hayırseverlerimizle eğitim anlamında eksiklerimizi tamamlamak, cocuklarımıza daha iyi imkanlarda eğitim olanakları sunmak adına protokoller imzalıyoruz. Antalyalı hayırseverlerimizin okulların kapalı olmasından dolayı hayırlarını ertelemesinler. Aksine eğitime ara verilen bu surecte, eksiklerimizi tamamlamak, salgının ardından cocuklarımıza daha iyi eğitim olanakları sağlayabilmek adına daha aceleci davransınlar."
Yazıcı, hayırseverlere eğitime katkı sunmaya devam etmeleri cağrısında bulundu.
Selahattin Onur da okul yaptırmayı hep istediğini, bu isteğini de bugun gercekleştirdiğini belirtti. İmza torenine oğulları Abdullah ve Oğuzhan ile gelen Onur, bu heyecana ortak olan oğullarının da ileride okul yaptırmaları temennisinde bulundu.
Torende Finike Kaymakamı Zafer Sağ, İl Milli Eğitim Muduru Huseyin Er, Finike İlce Milli Eğitim Muduru Cengiz Coşkun, İl Milli Eğitim Şube Muduru Omer Taşkın da hazır bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hatice Ozdemir Tosun