Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Atabek, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yonetim Kurulu Başkanı Lutfu Yucelik'i ziyaret etti.
Vergi Dairesi Başkanı Atabek, Gelir İdaresi Grup Muduru Sefer Demir'le birlikte gercekleştirdiği ziyarette, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 7256 sayılı Kanun' kapsamında yuruttukleri calışmaları anlattı. 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yururluğe giren soz konusu kanunla, mukelleflere gecikmiş borclarını odeyebilmeleri icin odeme kolaylığı tanındığını ifade eden Atabek, kurum olarak Erzurumlu mukelleflere en iyi hizmeti sunmak icin ozveriyle calıştıklarını soyledi.

Kanunla birlikte mukelleflere, vergi dairesine odenmemiş vergi ve diğer borclara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-UFE (Yurt İci Uretici Fiyat Endeksi) oranında guncelleme yapılması, vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı cezası) tamamının silinmesi, vergi aslına bağlı olmayan usulsuzluk ve ozel usulsuzluk cezalarının yuzde 50'sinin silinmesi, Motorlu Taşıtlar Vergisi borcuna bağlı faizler yerine Yİ-UFE oranında guncelleme yapılması ve peşin odemelerde Yİ-UFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yuzde 90 indirim yapılması gibi odeme kolaylıkları getirildiği belirten Atabek, bu imkanlardan faydalanmak icin 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılması gerektiğini hatırlattı.
Başkan Yucelik; "Destekler Devam Etsin"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Yonetim Kurulu Başkanı Lutfu Yucelik ise Kovit-19 salgınının yaklaşık 1 yıldan bu yana butun dunyada ekonomiyi dar boğaza soktuğunu belirterek, pandeminin ekonomiye etkilerini azaltmak icin alınan tedbirlerin uretim ve istihdamın devamı ve istikrar acısından buyuk onem taşıdığını vurguladı. 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun da bu kapsamda borclu firmalara ve mukelleflere bir nebze olsun nefes aldıracağını soyleyen Başkan Yucelik, pandeminin etkilerinin devam etmesi sebebiyle; ticaret erbabının ayakta kalabilmesi adına benzer desteklerin surdurulmesi gerektiğinin altını cizdi.
Erzurum'daki mukelleflerin her zaman borcuna sadık olduğunu ve borcunu odemek icin daima samimi caba gosterdiğini kaydeden Başkan Yucelik şunları soyledi; "Bunu gecmiş yıllardaki vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarına baktığımızda rahatlıkla goruruz. İnşallah, gerek toplum sağlığımız acısından gerekse ekonomik anlamda dunyanın yaşadığı bu sıkıntılı sureci en kısa zamanda atlatır, ticaretimizi, uretim ve istihdamdaki istikrarımızı surdurerek, sağlıklı ve guvenli bir geleceğe yol alırız." - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı