Adıyaman'ın Kahta ilcesinde gezici EBA destek noktası aracları, kırsal kesimlerde internete erişemeyen oğrencilerle buluşturuluyor.
Adıyaman Valiliği İl Ozel İdaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında Kahta ilcesine bağlı koylerde Eğitim Bilişim Ağına(EBA) ulaşımda sıkıntı yaşayan oğrencilere destek olmak amacıyla 7 adet gezici EBA destek noktası aracı hazırlandı.
Oğretmenler, kurulan bilgisayar ve yuksek hızlı internet bağlantısı ile EBA'ya erişemeyen oğrencilere yardımcı olurken internete erişemeyen oğrencilerin kendi bilgisayar, tablet ve telefonları ile de EBA'ya ulaşabilmelerine de imkan sağlanıyor.
Gezici EBA destek noktaları kurulan Caltılı ve Golgeli koylerini ziyaret eden Kahta Kaymakamı Abdil Koc ve ilce Milli Eğitim Muduru İbrahim Halil Tuncmen, calışmaları yerinde inceleyerek oğrencilerle sohbet etti.
Gercekleşen ziyarette oğrencilere bol bol kitap okunması tavsiyelerinde bulunan Kaymakam Abdil Koc, "ilcemizde oğrencilerimizin eğitim alabilmeleri icin ilce Milli Eğitim Mudurluğumuz ile yoğun bir caba icerisindeyiz. Eğitimin ilcemizdeki her cocuğa ulaşabilmesi icin gerekli calışmaları yapıyoruz. Oğrencilerimizin uzaktan eğitimlerini tamamlamaları icin Adıyaman Valiliğimiz tarafından hazırlanan gezici EBA destek noktası araclarımız koy koy cocuklarımızla buluşuyor. Oğrencilerimiz, bu noktalarda canlı derslerini takip edebiliyor, EBA'da bulunan ders videolarını izleyebiliyor" dedi.
Daha sonra konuşan ilce Milli Eğitim Muduru İbrahim Halil Tuncmen, "Okullarımızda EBA destek noktaları kurduk. Oğrencilerimiz dilerse bu noktalardan derslerini takip edebilirler. Adıyaman Valiliğimizin desteğiyle kırsal kesimlerde de internete erişimi olmayan oğrencilerimiz icin 7 adet gezici EBA destek noktası aracı hazırladık. İcerisinde ucer adet bilgisayar ve hızlı internet bulunan araclarımız bilişim teknolojileri oğretmenlerimiz gozetiminde calışmalarına başladı. Yuz yuze eğitim başlayana kadar gezici EBA destek noktası araclarının calışmalarını surdurmeleri planlanıyor" diye konuştu. - ADIYAMAN