- Ahırına giren hayvanın sahibini bulmaya calışırken bilinmezin icine duştu
Beyin yakan bilgi karmaşası nedeniyle kendisine ait olmayan hayvanı 7 aydır besliyor

İcinden cıkamadığı durumu bu sozlerle anlattı:
"Yani bu hayvan onun ama o hayvan bunun değil"
Aynı renkte başkasına ait okuzu satınca okuz sahipsiz şekilde ortada kaldı
Ahırına yerleşen hayvanı sahibi cıkmazsa hayır icin satacak
KOCAELİ - Kocaeli'de 7 ay once ahırına giren buyukbaş hayvanın sahibini arayan Oğuzhan Kanpara, arayış sırasında yaşadığı bilgi karmaşası nedeniyle bir turlu işin icinden cıkamadı. Kanpara, sahibinin bulunmaması halinde hayvanı hayır icin bağışlayacağını soyledi.
Olay yaklaşık 7 ay once Kocaeli'nin Golcuk ilcesi Kanpara Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye gore Kanpara Mahallesi'nde buyukbaş hayvan yetiştiren Oğuzhan Kanpara(32), 7 ay once ahırına yabancı bir buyukbaş hayvanın girdiğini fark etti. Hayvanın koyde bir başka ureticiye ait olabileceğini duşunen Kanpara, hayvanın sahibi tarafından gelip alınması icin beklemeye başladı. 7 aydır sahibi cıkmayan hayvanı besleyen Kanpara, hayvanın kupesinden elde ettiği bilgiler sonrasında icinden cıkamadığı bir bilgi karmaşası ile baş başa kaldı.
Ahırına nerden gelmediğini bilmediği okuzun kulak kupesinden sahibini belirleyen Kanpara, hayvanın sahibinin satış yapmak istediği sırada bir başkasına ait benzer bir hayvanı sattığını, satın alan şahsın da hayvanı başkasına sattığını oğrendi. Yanlış hayvanı satan şahsa ulaşan Kanpara, şahsın hayvanı almayı kabul etmemesi uzerine satın alan kişiyi aradı. O kişiden de olumsuz yanıt alan Kanpara, kimin olduğunu bir turlu bulamadığı okuzun sahibini ortaya cıkarmak icin cevre koylere ve Kaymakam'a haber vererek yardım istedi. Kanpara, bir sure daha sahibinin ortaya cıkmaması halinde hayvanı satarak gelirini hayır işlerine bağışlayacağını soyledi.
7 aydır sahibi cıkmayan tosuna bakıyor
Uzun suredir hayvanı aradığını soyleyen Oğuzhan Kanpara, "Bu hayvanı, tabi biz koy yerindeyiz herkes birbirinin hayvanlarına sahip cıkar. Kimse kimsenin malını calmaz burası boyle başka mekanlar gibi değil yani kimse kimsenin malını almaz. Tabi ben yabancı bir koydendir diye duşundum. Hayvan baktım gitmiyor, benim ahırımın oraya artık yerleşti gitmiyor, ineklerimden ayrılmıyor. Sonra tabi ben birkac gun onemsemedim. Aradan vakit gectiği zaman bir baktım sahibi yok. Sağa sola haber verdim yok" dedi.
Ayını renkte başka bir hayvan satılınca işler karıştı
Hayvanın sahibini ararken bilgi karmaşası icine duştuğunu anlatan Kanpara, "Tabi bu olayın ustunden bir hafta sonra buradan bir koylu abimiz geldi. Bir tane hayvan aldı, hayvan aynı şu anki bulunan hayvana benziyordu. Kendi hayvanı diye getirdi. Tabi biz olayı sonradan oğrendik. Meğerse o abi kendi hayvanı yerine başkasının hayvanını getirmiş. Yani ne oldu? Şuanda bu hayvan aslında o abinin ama o abi başkasının hayvanını getirdi. Ama sorunu cozemiyoruz cunku obur hayvan kimin bulunamıyor. Yani bu hayvanın şuanda aslında sahibi belli ama, obur hayvanın sahibi yok. Obur insanlar da bu hayvanın yerine obur hayvanı aldıkları icin bu hayvanı getirmiyorlar. 'Bizim hakkımız değil' diyorlar" diye konuştu.
"Yani bu hayvan onun ama o hayvan bunun değil"
Kulak kupesinden hayvanın sahibini bulunca işin daha da karıştığını ifade eden Kanpara, "İşte hayvanın kim olduğu belli aslında hayvan Siretiye koyunde bir abimize ait bu hayvan. Ama o abimiz 2-3 ay once yanlışlıkla aynı bu hayvan a benzer meziyette renk olarak bir hayvanı buradan hayvanı kaybolunca getirdi yani kendi ahırına getirdi o da başkasına satmış. Oda başkasına satmış yani obur hayvan kayboldu. Daha doğrusu abimiz, bu hayvanı kendi hayvanı sanıp sattı. Yani bu hayvan onun ama o hayvan bunun değil. Sahibi bulunmazsa buyuk ihtimal bir hayır kurumuna bağışlanacak. Aslında bana al dediler, 'Sana duşer' dediler ama benim buna ihtiyacım yok Allaha şukur. Olan bana yetiyor, bir de başkasını malında gozumuz yok. Gerekirse kurbanda satarız bir hayır kurumuna bağışlarız" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / CİHAN ATİK