Van Demirciler ve Tornacılar Odası Yonetim Kurulu Başkan Vekili Berat Akdeniz ile yonetim kurulu uyeleri Oztunc Pala ve Ferit Atırak istifa etti.

Acıklamalarda bulunan Berat Akdeniz, 2 Nisan 2018 tarihinde başkan vekilliğine secildiğini belirterek, "Almış olduğumuz karar ve odaya vermiş olduğumuz dilekce doğrultusunda secilmiş olduğumuz başkan vekilliği gorevden istifa etmiş bulunmaktayım. Bu konuda kamuoyuna ve esnaf arkadaşlarıma acıklama gereği duyduk. Goreve geldiğimizde Oda Başkanımız Kenan Akalın, tum oda uyelerimize eşit bir yaklaşım gosterilecek, sorunları ile bizzat tek tek ilgileneceğini demişti. Tum esnaf ve sanatkarlarımızın iş gucunu yukseltebilmek icin gerekli cabayı harcayacağını belirtmişti. KOSGEB ve S.S. Van Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi de dahil olmak uzere tum oda uyelerimize en duşuk faizle kredi verebilecek kurumlarla işbirliği yapacaklarını soylemişti. Maalesef buna benzer bircok vaat yerine getirilmedi. Bizler de hem esnaf arkadaşlarımıza hem de kamuoyuna karşı mahcubiyet hissediyorduk. Ozellikle pandemi doneminde mağdur olan esnafımızın sorunlarına yeteri kadar cozum bulunulmadı. Biz arzu ederdik bu surecte ilimizde bulunan kurum mudurlukleri ile karşılıklı istişareler sonucu esnafın odemiş oldukları vergiler, su ve elektrik borcları konusunda esneklik sağlayabilirdi. Sanayi sitesinde var olan sorunların başında banka şubeleri ve ATM cihazlarının eksikliği esnafı hep zor durumda bıraktı. Kurumlar arasında yeteri kadar iletişim sağlanmadı. Mesela sağlık konusunda hastaneler ile işbirliği yapılıp emekci esnafa indirimli olarak sağlık hizmetlerinden yeteri kadar fayda sağlanmadı. Allah nasip ederse bundan sonra her zaman şahsım ve arkadaşlarım adına soz veriyorum, esnafımızın acı ve tatlı gunlerinde yanında olacağız" dedi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı