Balıkesir'in Ayvalık ilcesinde; Esna, ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Cakırca, vatandaşların alışverişlerini yerel esnaf ve sanatkarlardan yapmalarını istedi.
Kucuk esnafların buyuk sermayeli zincir marketler karşısında cok zor durumda kaldıklarını hatırlatan Başkan Cakırca, Korona virus salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarların artık evlerine ekmek goturemeyecek duruma duştuğunu ve boylesi zamanda da vatandaşların alışveriş yaparken tercihlerini; mahallenin bekcisi, halkın kotu gun dostu olarak nitelendirdiği kucuk esnaf ve sanatkarlardan yana yapmalarını talep etti.
Gazetecilere acıklamalarda bulunan Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cakırca, "Gercekten de bu pandemi sureci kucuk esnaf ve sanatkarların bel kemiğini kırmıştır. Şu anda esnafın ekonomik durumu hic de ic acıcı değildir. Ama tum dunyayı saran Covid19 belasının bir an once sona ermesi ve esnafın ekonomiye ait değerlerini yeniden kazanmasını diliyorum. Bu bağlamda da oncelikle sağlığımıza dikkat edeceğiz. 'Maske-Mesafe-Hijyen' kuralına uyacağız. Umuyorum ki devlet buyuklerimiz, kucuk esnaf ve sanatkarların bu sıkıntısını; Bağkur ve SSK prim odemelerinin ertelenmesinin yanı sıra hibe kredilerle destekleyerek en kısa zamanda cozecektir. " dedi.
Ayvalık halkından da kucuk alışverişlerini kucuk esnaflardan yapmalarını rica eden Melih Cakırca, "Cunku kucuk esnaf ve sanatkarlar mahallenin bekcisidir. Mahallenin koruyucusudur. İyi gunde de, kotu gunde de esnaflar halkımızın yanında yer almıştır. Bu zorlu surecte de halkımızın alışverişlerinde kucuk esnaflarımızı tercih edebilmelerini temenni ediyorum. Cunku gun, dayanışma gunudur. Esnaf ve sanatkarlar da bu milletin evlatlarıdır." diye konuştu. - BALIKESİR