Tekirdağ'a gelen Mustafa Sarıgul, "20 Aralık gunu İnşallah partimizi kuruyoruz ve bereket oluyoruz" dedi.
Gectiğimiz hafta parti kurucuları ve İl Başkanları ile Ankara'da bir araya gelerek, 20 Aralık'ta partilerinin kuruluş dilekcesini vereceklerini acıklayan Turkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgul, Tekirdağ'da bir otelde parti kurucuları ve il başkanları ile genişletilmiş bolge toplantısına katıldı.

Yaptığı konuşmalarda "Cozum Ankara'nın siyaset koridorlarında değil, Anadolu'da ve Trakya'dadır" ifadelerini sıkca kullanan Sarıgul, yakın tarihte ilkini Kahramanmaraş'ta gercekleştirdiği genişletilmiş bolge toplantısının, ikincisine katılmak uzere geldiği Tekirdağ'da acıklamalarda bulundu. Sarıgul partisi icin 20 Aralık 2020 Dunya İnsanlığa Saygı ve Yoksullukla Mucadele Gunune işaret ederek, "20 Aralık 2020'de bereket olacağız" dedi.
"20 Aralık 2020'de bereket olacağız"
Başarının tanımını yapmak ve başarıyı hissetmek icin burada olduklarını ifade eden Sarıgul, "Bugune kadar hareketimiz, aylardır, yıllardır, dağda, taşta, koyde, kentte, ulkemizin her noktasında bereket, bereket, bereket dedik. Dun 'Hareket' idik. 20 Aralık 2020'de bereket olacağız. Başarı, bizde, kalbimizde, elimizde, ayağımızda, beynimizde. Artık Ankara'dakiler bilmelidir ki meydanların boş olmadığını herkes bilecek. Değişim geliyor. Trakya'mızdan butun ulkemize ilan ediyoruz. Ergec iktidar olacağız ama asla cok gec değil. Milletin iktidarı, sizin hukumetiniz olacağız. Ulkemizde maalesef siyaset kurumu uzlaşma ozelliğini kaybetti. Ortak akıl yok oldu. Turkiye Değişim Hareketi once siyasetin dilini, işleyişini, yapılışını biz değiştireceğiz. Eski siyaset geride kaldı. Ezberleri biz bozacağız" dedi.
"Ulkemizin ışıklarını Turkiye Değişim Hareketi yakacak"
Turkiye'nin 7 bolgesinde hazırlayacakları projelerle ezberleri bozacaklarını da ifade eden Sarıgul, "Bugun onların ilkini Trakya'mızda acıklıyorum. Trakya Balkanların Dubai'si olacak. Bolgeyi alışveriş turizmi ile kalkındıracağız. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde ticaret merkezleri kurulacak. 12 Balkan Ulkesinde yaşayan 150 milyon kişi Trakya'ya gelecek. Buralarda yapılacak oteller bolgeye alışveriş turizminin cenneti olacak. Dostların dostlukların en ust duzeyde olduğu, kalplerin sevgiyle attığı ulkemizin en huzurlu en demokratik partisi biz olacağız. Kusursuz calışacağız cesaretinizi, kararlılığınızı yıllardan beridir goruyorum. Ulkemizde ne yazık ki insanların yuzu gulmuyor. Ne yazık ki mutsuzluk ve huzursuzluk hat safhada. Onu duzeltecek olan biziz. Artık hangi duğmelere basacağımızı biliyoruz. Bundan sonra ulkemizin ışıklarını Turkiye Değişim Hareketi yakacak. Cok yakın bir zamanda diyeceksiniz ki ışıkları yakın. Soracaklar size niye yakalım diye. Siz diyeceksiniz ki Ankara'da gercekleri gormeyenler var. Dunyanın en guzel en ozgur hareketi olacağız. Her saniyemiz ulkemiz icin proje uretmekle gececek. Cumhuriyetimiz ve demokrasi bize nasıl kalkındıracağız onu duşuneceğiz. Buyuk cumleler kurmak icin biraz daha erken ama gencler merak etmeyin er ya da gec, ama cok gec değil o buyuk cumleleri kuracağız. Ulkemizin mutluluğa kavuşturacak gucumuz var, azmimiz var, calışma hırsımız var. Uzun bir yolun başlangıcındayız. Turkiye Değişim Hareketi ve ulkemiz icin guzel gunler başlıyor. Ulkemizin geleceği icin guclu gunler başlıyor. yola cıkma zamanımız yaklaşıyor" diye konuştu.
"Biz sağın yada solun bekcisi değiliz"
"Ankara'dan iktidarın anahtarını teslim alana kadar bize durmak yok" diyen Sarıgul, "Ulkemiz sizin gucunuz ve duşuncelerinizle şahlanacak. Hayallerimizi gercekleştirecek iktidara az kaldı. Turkiye'nin en huzurlu en guven veren partisi biz olacağız. Barışın kardeşliğin partisi inşallah ve inşallah biz olacağız. Ulkemizin sorunlarına care ureten parti biz olacağız. Şunu ictenlikle bilmenizi istiyorum. Artık iktidarı yureğinizde yaşayın. Muhalefet gunleri bitiyor. İktidara yaklaştığımız gunler başlıyor. 20 Aralık 2020 Dunya İnsanlığa Saygı ve Yoksullukla Mucadele Gunu. Kısmet olursa dune kadar hareket idik. 20 Aralık gunu partimizi kuruyoruz ve bereket oluyoruz. Turkiye Değişim Hareketi, Ataturk İlkelerini koruyan, Cumhuriyetimizin değerlerini geliştirip, guclendiren, evrensel hukuk değerlerini saygı gosteren, uretimi destekleyen, alın teri ve emeğin yanında olan demokratik kitle partisidir. Soruyorlar sağda mısınız? solda mısınız? Neredesiniz. Biz sağın yada solun bekcisi değiliz. Bugune kadar ABD ve Rusya soğuk ve savaş doneminde dunyayı sağlı sollu ikiye bolduler. TDH sağlı ve sollu bir parti değildir. TDH herkesi bağrına basan demokratik bir kitle partisidir. Biz Ankara'ya buyuk bir vatan sofrası kurmaya gidiyoruz" şeklinde konuştu.
"Yuzde 100 iktidar yapacak ben bunu biliyorum"
Sarıgul, "Fark oluşturan bir partiyiz. En demokratik bir partiyiz. Neden biliyor musunuz? Genel Başkan diyor ki ben partimi 2 donem iktidara taşıyamazsam istifa ederim. Cunku genel başkanlık koltukları zaman tuketme yeri değil hizmet yeridir. Ben er yada gec değil cok yakın zamanda cağrılarımıza ulusumuzun cevap vereceğine adıma inandığım gibi, bu genclerin heyecanına inandığım gibi milletimizi bizi inşallah iktidar yapacak. Yuzde 100 iktidar yapacak ben bunu biliyorum" diyerek acıklamasını noktaladı. - TEKİRDAĞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı