Canakkale Boğazı ile adalar hakkında deniz ulaşımı hizmeti veren GESTAŞ'ın Genel Muduru Mahir Sevinc, bu sene 6 gemi satın alıp filolarına dahil ettiklerini bildirdi.
Lapseki İskelesi'nde, Seddulbahir gemisinin yolcu salonunda basın toplantısı duzenleyen Sevinc, goreve 2020 yılı başında geldiklerinde finansal analizler yaptıklarını soyledi.

Bu analizlerde, piyasa araştırmalarında her turlu detayı değerlendirdiklerini belirten Sevinc, "Şirketimizin kazanclarının buyuk bir kısmının gemi kiralama bedellerine gittiğini belirledik. Bunun uzerine bilgilerimizi yonetim kurulumuzla paylaştık. İşin doğrusu, bundan once de sayın yonetim kurulumuzun boyle bir tespitinin olduğunu ve yurt dışından gemi satın alma araştırmalarının yapıldığını da biliyoruz fakat biz en azından konunun aciliyetini, ehemmiyetini ve yontemlerini, surecleri nasıl yoneteceğimizi yonetim kurulumuzla paylaştığımızda, yonetimimizin desteğiyle boyle bir yola girdik." diye konuştu.
Sevinc, onceki aylarda 3 gemi satın aldıklarını, dun 3 gemi daha alıp şirket envanterine kaydettiklerini anlattı.
Bugun itibarıyla 2020 yılında aldıkları gemi sayısının 6'ya yukseldiği bilgisini veren Sevinc, "Şirketimize kazandırdığımız 6 gemiden 5'ini GESTAŞ'ın kaynaklarıyla peşin aldık. Kendi bunyemizden bir gemiyi ise 2021 yılında odenecek 8 taksitle aldık. Taksitler 2021 yılı nisan ayında başlıyor. Bize bu konuda destek olan AK Parti Grup Başkanvekili Bulent Turan, AK Parti Canakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu ve Canakkale Valisi İlhami Aktaş'a cok teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ercan Ozcetin