- Tuzla'da 50 kişi daha iş sahibi oldu
TUZKAM, son 3 ayda 1700 kişiyi işe yonlendirildi

İSTANBUL - Tuzla Belediyesi Kariyer İstihdam Merkezi(TUZKAM), işveren ile iş arayan vatandaşlar arasında istihdam koprusu oluşturmaya devam ediyor. Bu hafta gercekleştirilen goruşmeler sonrası 50 kişi daha iş sahibi yapılırken, son 3 ayda işe yonlendirilen vatandaşların sayısı 1700 oldu.
Tuzla'da işveren ile iş arayan vatandaşlar arasında istihdam koprusu oluşturulması amacıyla Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın talimatlarıyla hayata gecirilen TUZKAM, yaptığı toplu iş goruşmeleri ile yuzlerce vatandaşı iş sahibi yapıyor. Bu kapsamda gectiğimiz gunlerde Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kultur Merkezi'nde gercekleştirilen toplu iş goruşmesine 50 kişi katıldı. Koronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gercekleştirilen etkinliğe her yaş grubundan vatandaşlar katıldı. Toplu iş goruşmesine katılan vatandaşların tamamı iş sahibi olurken, son 3 ay icerisinde TUZKAM'a başvurarak işe yonlendirilen vatandaşların sayısı da bin 700 oldu.
"Boyle bir etkinliği olumlu buluyorum"
TUZKAM'ın duzenlediği toplu iş goruşmesine katılan mimar Berke Ak," Boyle istihdam projeleri her yaştan, her alandan insanlar icin iş bulmasını kolaylaştıracak yontemdir. Bu pandemi surecindeki iş bulma problemi, aynı zamanda iş sahiplerinin işci bulma problemlerine yararlı olacak bir etkinlik olacağını duşunuyorum. İnşallah herkes aradığını bulur. İstihdam sağlamak coğu belediye icin guzel bir etkinliktir. Her yerde yaşayan insanlar istihdama olumlu bakarlar. Ben de burada boyle bir şey olmasını olumlu buluyorum. Guzel buluyorum. Bugun buraya geldim zaten. Eğer buradan iyi bir sonucla ayrılırsak daha iyi olacak" dedi.
"Mumkun mertebe hepsini istihdam edeceğiz"
Toplu iş goruşmesini gercekleştiren firmanın temsilci Gamze Demirdaş," Bugun Tuzla Belediyesi'nin sağlamış olduğu destek sayesinde burada personellerimiz ile bir araya gelip, istihdam konusunda destek olmak amacıyla bir araya geldik. Burada olduğumuz icin mutluyuz. Ozellikle şuan icerisinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle bizler icin cok buyuk onem arz ediyor. Yaklaşık 50 kişi vardı. Bunlar arasından, projelerimize ve ihtiyaclarımıza gore ve şuan bizden talep edilen sayılar doğrultusunda mumkun mertebe hepsini istihdam edeceğiz" dedi.
"Boyle projeler yapılması bizleri mutlu ediyor"
Toplu iş goruşmesine katılan Ali Rıza Dumrul," Kariyer ve İstihdam Merkezi'ne başvurdum. Beyaz Masa'ya başvurdum. Tuzla Belediyesi'ne de gitmiştim iş konusunda. Bana yardımcı olup iş buldular ama ben bazı nedenlerden dolayı gidemedim. Hangisi olursa gireceğiz. Şu an işsizim. Tuzla Belediyesi'ne de teşekkur ederim" dedi. Uğuz Ozturk isimli vatandaş ise," Ben daha once internetten gordum. Tuzla Belediyesi'nin aracı olduğunu oğrendim. Bizim Tuzla Belediyemizin her daim boyle projeler yapması bizleri mutlu ediyor ve her zaman işimize yarıyor" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı