Başakşehir Futbol Kulubu ve Fransız takımı Paris Saint Germain arasında oynanan Şampiyonlar Ligi macında yaşanan skandala Bursa'nın İznik ilcesinde saat satarak gecimini sağlayan Senegal'li Muhammed de tepki gosterdi.
Başakşehir teknik ekibinde yer alan eski futbolcu Pierre Webo'ya macın Rumen 4. hakemi tarafından ırkcı ifadeler kullanıldı. Bu durum karşısında sessiz kalmayan Başakşehir, takımı sahadan cekilmişti. Yapılan ırkcı hareketin ardından Turkiye'de ve dunyadan tepkiler cığ gibi yağdı.
Bursa'nın İznik ilcesine Senegal'den gelen Muhammed Keita, pazaryerinde 10 yıldır saat satarak gecimini sağlıyor. Dun yapılan ırkcılığa tepki gosteren Keita, "Ben dun yapılan ırkcılığa cok uzuldum. Ben 10 yıldır İznik'teyim. Burada insanlar ailesi gibi bakıyor. bana ırkcılık hic yok. Turkiye'den Allah razı olsun. Orhangazi, Yenişehir, İznik her yere gidiyorum. İnsanlar beni cok seviyor. Ben buraya Senegal'den geldim. 2 cocuğum ve eşim Senegal'de onlara bakıyorum. Turk insanını cok seviyorum. Irkcılığa hayır" dedi.
"Muhammed bizim ailemizden biri"
Muhammed'in esnaf arkadaşı Kadir Bakır ise, "Dun yapılan ırkcılığa karşı tepkimiz buyuktur. Biz Muhammed kardeşimizle 10 yıldır tanışıyoruz. Hic bir şekilde zararını gormemişizdir.İnsanların bu şekilde yaklaşımları gercekten gelecek nesiller icin cok kotu"dedi. - BURSA