- Tarladan 1 ton karnabahar caldılar
Kilosu tarlada 5 lira olan 1 ton civarında karnabahar kesilerek calındı
SAMSUN - Samsun'un Bafra ilcesinde bir tarlada ekili 1 ton karnabahar henuz kimliği belirsiz kişi veya kişilerce calındı.
Bu sene Bafra Ovası'nda kışlık sebzelerde fiyatların yuz guldurmesi hırsızların cazibesini cekti. Fatih Mahallesi'nde Tarık Derbey'e ait tarlaya gelen hırsızlar kilosu tarlada 5 lira olan 1 ton civarında karnabaharı caldılar. Aldığı siparişler icin tarlaya gelen ciftci Tarık Derebey gorduğu manzara karşısında gozlerine inanamadı. Durumu jandarmaya giderek hırsızların bir an once yakalanması icin şikayette bulundu.
Tarık Derebey, "Bu sene para ettiği icin karnabahar biraz az. Az olduğu icin siparişlerimizi daha onceden alıp halciye o şekilde mal seciyoruz. Cuma gunu mal kesmek icin tarlayı kontrole geldiğimde bircok malın kesilmiş olduğunu fark ettim. Emniyet guclerine giderek şikayette bulundum. Bu nedenle urunum icin halciye verdiğim sozu yerine getiremedim. Hasat edilecek malı da kesmişler, edilmeyecek malı da kesmişler. Sıradan kokunden kesmişler. Bu sene urunlerin fiyatları guzel diye bu hırsızlık olaylarının coğalacağını duşunuyorum. Cunku fiyatlar gayet ok guzel. O yuzden bunun tekrarı olmaz. Başka birisinin de canı yanmasın istiyorum. Benim ricam emniyet guclerinin bunu biraz daha hızlandırılmış bir şekilde takip etmelerini istiyorum. Kimsenin canı yanmasın herkes emeğinin karşılığını sağlıklı bir şekilde alsın. Koylumuz para kazanırsa bundan herkes de faydalanır" şeklinde konuştu.
İlce Jandarma Komutanlığı ekipleri hırsızları yakalamak icin başlattığı calışmalar suruyor.