ANKARA'da, apartmanın bodrum katındaki evde cıkan yangında Sudenaz Gungor (1) hayatını kaybederken, dumandan etkilenen ağabeyi Yunus Emre (5) ve babaannesi İmran Gungor (55) hastanede tedaviye alındı.
Yangın, sabah saatlerinde Kecioren ilcesinde Kamil Ocak Mahallesi'ndeki 2 katlı binanın bodrum katında İmran Gungor'un oğlu ve torunlarıyla oturduğu evde cıktı. Elektrik kontağından cıktığı tahmin edilen yangına ilk mudahaleyi, dumanları fark eden komşuları yaptı. Kapının kırılmasıyla iceriye giren Sakine Cakmak, dumanla kaplı odada bulunan Yunus Emre'yi dışarıya cıkarmayı başardı. Bu sırada gelen itfaiye ekipleri, yangına mudahale etti. Yangın, kısa surede sonduruldu. İceriye giren ekipler Sudenaz Gungor ile babaannesi İmran Gungor'u dışarıya cıkardı. Sağlık ekiplerinin ilk mudahalesini yaptığı iki kardeş ve babaanneleri, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sudenaz Gungor, hastanede doktorların yaptığı mudahaleye rağmen hayatını kaybetti. Yunus Emre Gungor ile İmran Gungor'un tedavisi ise devam ediyor.
'BUYUK COCUĞU ALARAK DIŞARIYA CIKTIM'Yangın sırasında dumanların arasına dalarak Yunus Emre'yi kurtaran Sakine Cakmak, o anları anlattı. Cakmak, yangını fark edince evden cıktığını anlatarak, "Bir ağabey vardı, kapıyı kırmasını istedim, o da kırdı. İceriye girdim ve buyuk cocuğu alarak dışarıya cıktım, ağlıyordu. Kucuk cocuğu hic gormedim" diye konuştu.Ote yandan yangın sırasında eşiyle ayrı yaşayan cocukların babasının işte olduğu oğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.