İzmir'de gozuyaşlı ailelerin, cocuklarının dağa kacırılmasından sorumlu tuttukları HDP'nin İzmir İl Başkanlığı onundeki bekleyişi suruyor.
Teror orgutu PKK'nın 9 yıl once kızını dağa kacırdıkları Mehmet Lacin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Diyarbakır'da Hacer annenin yurekli tavrından cesaret alarak, kendilerinin de mucadeleye başladığını kaydetti.

Ailelerin hikayelerinin farklı ama acılarının aynı olduğunu dile getiren Lacin, 7 yıl once kacırılan oğlu icin dun nobete başlayan Muhbet Alemdağ'ın da kendilerine guc verdiğini dile getirerek, "Muhbet annenin de nobete katılması hem bana hem de HDP tuzağında olan ve onlardan korkanlar icin cesaret oldu. Ben onları da buraya davet ediyorum." dedi.
HDP'nin, ilgisiz tavrını bırakmasını istediklerini dile getiren Lacin, "Yalanını bıraksınlar. Kimi kandırıyorlar?" ifadelerini kullandı.
Dun İl binası onunde nobete başlayan ve oğlu Emrah Alemdağ'ı bulmak icin gelen Muhbet Alemdağ ise devletin yanlarında olduğunu, oğlunun korkmamasını ve geri gelmesini istediğini soyledi.
Alemdağ, "HDP'nin canını istemiyorum. Ben oğlumu istiyorum başka bir şey istemiyorum. Cocuğu, babasız annesiz kaldı. HDP'ye daha once de gittim. Cevap vermiyorlar." diye konuştu.
Emrah Alemdağ'ın hic gormediği kızı Hasret Nur Alemdağ ise babasının gelmesini istediğini dile getirdi.
Kızına kavuşabilmek icin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı onundeki oturma eylemine destek veren Mehmet Lacin, eylemini, 7 Şubat'ta baypas ameliyatı olmak uzere geldiği İzmir'deki HDP İl Binası onunde devam ettirmişti. Lacin'in eylemine, gecen ay, 10 yıl once oğlu kacırılan Yasin Dulge dun de Muhbet Alemdağ katılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yusuf Soykan Bal