Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu" dolayısıyla mesaj yayımladı.
Tutulmaz, mesajında, İnsan Hakları Gunu'nun İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edildiği 10 Aralık 1948'den bu yana her yıl kutlandığını anımsattı.
"Butun dunyada insan haklarının korunmasını amaclayan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi doğrultusunda yapılan etkinliklerde kişi hak ve ozgurlukleri tanıtılmakta ve anlatılmaktadır." diyen Tutulmaz, şunları kaydetti:
"İnsanın en onemli ve anlamlı hakkı hic şuphe yok ki yaşama hakkıdır. Bunu din, dil, ırk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk, arkadaşlık, eşitlik gibi duygu ve davranışları on plana cıkaran hakların tumu takip eder. Yaşama hakkı, duşunme, eğitim, oğretim, calışma, ozgurluk ve kişi guvenliği ve benzeri haklar ile de desteklenmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine gore herkes butun haklar ve ozgurluklerden yararlanabilir. İnsan temel hak ve ozgurluklerine gerekli ozeni ve saygıyı gostermeyen devlet ya da milletler hicbir zaman toplumsal barışı sağlayamazlar. Toplumda huzur, guven ve barış ortamının tesis edilmesi ancak insan hak ve ozgurluklerine gereken saygıyı gostermekle mumkun olacaktır. Ulkemiz insan hakları ve temel hak ve ozgurlukler konusunda diğer ulkelerle aynı ilke, değer ve amacları paylaşmakta, ulkemizde insan haklarının her yonuyle korunması ve daha iyi noktalara ulaşılmasına ozen gosterilmekte ve bu konuda ozellikle son yıllarda onemli adımlar atılmaktadır.
Bu duygu ve duşuncelerle, insan hak ve ozgurluklerinin her zaman tam anlamıyla korunup gozetildiği, saygıyla yaklaşıldığı, ayrımcılık ve ihlallerin yapılmadığı bir dunyada yaşamak dileğiyle, saygıdeğer halkımızın 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gununu kutluyorum."
"Filyos Calıştayı" değerlendirme toplantısı yapıldı
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında, Zonguldak Bulent Ecevit Universitesi (BEU) ev sahipliğinde gercekleştirilmesi planlanan "Filyos Calıştayı" değerlendirme toplantısının ikincisinin yapıldığı bildirildi.
Valilikten yapılan acıklamada, toplantıya Zonguldak BEU Rektoru Prof. Dr. Mustafa Cufalı, vali yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Turk ile calıştay tertip komitesi uyelerinin katıldığı belirtildi.
Toplantı kapsamında calıştay icin oluşturulan odak gruplarıyla ilgili yapılanların yanı sıra calıştay surecinde yapılması planlanan calışmalara ilişkin detaylarla ilgili Vali Tutulmaz'a bilgi verildiği ifade edilen acıklamada, Filyos Calıştayı'nda projenin coğrafi, ekonomik, kulturel ve teknolojik yonleri, cevresel etkileri, yatırım kapsamı, turizm ve tanıtım boyutu, bolgesel kalkınma, istihdama etkileri ve yore halkının beklentileri gibi konuların değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.
Acıklamada, ayrıca Vali Mustafa Tutulmaz'ın, universite tarafından hayata gecirilen calışmayla birliktelik ve sağlanan işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu, valilik olarak calışmaya her turlu destek ve katkıyı vereceğini ve emeği gecenleri kutladığı vurgulandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Akıllı