Azerbaycanlılar, Dağlık Karabağ'da elde edilen zafer dolayısıyla başkent Baku'de yarın duzenlenecek askeri gecit torenini sabırsızlıkla bekliyor.
Ermenistan'ın işgali altında kalan toprakların kurtarılması dolayısıyla duzenlenecek toren icin Baku adeta suslendi.

Tum caddeler, binalar Azerbaycan ve Turkiye bayraklarıyla donatıldı. Askeri birliklerin ve aracların gececeği yollar hazırlandı, toren alanına gelecek misafirler icin platformlar kuruldu.
Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin katılımıyla gercekleştirilecek toren icin provalar yapılıyor.
Savaşta kahramanlık gosteren askerlerden 3 bininin gecit yapacağı torende, ordunun kullanımına verilen modern silah ve ekipman da yer alacak.
Azerbaycan ordusunun envanterinde bulunan Bayraktar TB2 SİHA'lar da torende sergilenecek.
Torende, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusundan ele gecirdiği zırhlı araclar ve diğer silahlar da sergilenecek.
Alanın uzerinden gececek savaş ucakları, havada duman izi ile Azerbaycan bayrağının renklerini cizecek, helikopterlerden ise Turk ve Azerbaycan bayrakları acılacak.
Erdoğan torenin onur konuğu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, torene onur konuğu olarak katılacak.
Burada konuşma yapması ongorulen Erdoğan, İlham Aliyev'le askerlerin gecişini izleyecek.
Torende, Azerbaycan askerlerinin yanı sıra bordo bereli Mehmetcik de yer alacak.
"Turkler, gercek kardeşlerimiz olduklarını gosterdi"
Başkentin unlu Azadlık Meydanı'nda gercekleştirilecek toren icin yapılan son provaları, vatandaşlar da izledi.
Provayı izleyenlerden Fidan Kurbanova, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Ermenistan ordusuna ait tank ve zırhlı aracları gorduğu icin cok mutlu olduğunu soyledi.
Ermenistan ordusunu mağlup eden Azerbaycan askerleriyle gurur duyduğunu belirten Kurbanova, "Allah askerlerimizi korusun. İyi ki varlar. Yarın kardeş ulkemiz Turk askerleri de burada olacak. Onlarla gurur duyuyoruz. Yarın, onları buyuk gururla izlemek icin sabırsızlanıyorum." ifadesini kullandı.
Mehriban Halilova da "Şehitlerimizin onunde eğiliyorum. Bu sevinci bize yaşattığı icin Cumhurbaşkanımızı alkışlıyorum. Yarın Erdoğan da gelecek. Hoş gelip sefalar getiriyor. Onun da başımızın ustunde yeri var. Aracları gorup cok sevindim. Ermenistan ordusuna bunu yaşattığımız icin cok mutluyuz. Aslında 1992'de bize yaşattıkları zulmun yanında bu aslında hicbir şey." diye konuştu.
Provayı cocuklarıyla izleyen Samire Abdullayeva da duygularını, "Ermenilerin bırakıp kactığı tum araclar onumuzden gecti. Yarın da geleceğiz. Bugunu sabırsızlıkla bekliyorduk. Askerlerimizle gurur duyuyoruz. Allah Turkleri korusun. Zor gunumuzde bizimle oldular. Gercek kardeşlerimiz olduklarını gosterdiler." sozleriyle ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ruslan Rehimov