Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Tarım ve Orman Mudurluğu, tarımı geliştirmek icin birlikte calışırken, iki kurum arasındaki iletişimin guclendirilmesi icin ATB uyeleri ile mudurluk burokratları toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, zeytinden tropikal meyvelere, sut ve sut urunlerinden et ve et urunlerine, yaş meyve sebzeden hububata, ihracattan sahada yaşanan sıkıntılara kadar bircok sorun gundeme geldi.
Antalya Ticaret Borsası'nın online duzenlediği Tarım Sohbetlerine, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Candır, ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, Tarım ve Orman İl Muduru Gokhan Karaca, il mudur yardımcıları, şube mudurleri, ilce mudurleri ile ATB meclis, komite, yuksek istişare kurulu ve disiplin kurulu uyeleri katıldı. Toplantıda, Antalya'nın tarım potansiyeli, tarımsal uretim ve ticareti konuşulurken, tarımda yaşanan bolgesel sorunlar gundeme geldi.

"Tarımın ilerlemesi icin calışıyoruz"
ATB Yonetim Kurulu Başkanı Ali Candır, Antalya Tarım ve Orman Mudurluğu ile buyuk bir uyum icerisinde calıştıklarını soylerken, "Başta İl Mudurumuz Gokhan Karaca olmak uzere butun burokratlara calışmaları icin teşekkur ediyorum" dedi. Candır, uyelerinin sıkıntılarını ilettiklerinde mudurluk burokratlarının sorunun cozumu icin seferber olduğunu da anlattı.
Tarım Mudurluğu'nun online eğitim konusunda cığır actığını kaydeden Candır, pandemi doneminde tarım eğitimlerinin yoğun ilgi gorduğunu belirtti. Candır, işbirliğinin devam edeceğini kaydederek, "Tarımın ilerlemesi icin birlikte calışıyoruz" dedi.
"Tarıma guc katacağız"
Tarım ve Orman Muduru Gokhan Karaca, sektorle birlikte calıştıklarını ifade ederek, sahadan gelen sorun ve talepleri yakından takip edip sorunlara cozum aradıklarını ifade etti. Borsa ile uyum icerisinde calıştıklarını vurgulayan Karaca, "Birlikte calışarak tarıma guc katacağımıza inanıyoruz" dedi.
Tarımsal eğitime ayrıca onem verdiklerini anlatan Karaca, bu konuda destek veren borsa yonetimine teşekkur etti. Kırsal kalkınma destekleri ile ilgili ATB uyelerine bilgi veren Karaca, desteklemelerden nasıl yararlanabileceğini anlattı. Toplantıda, şube mudurleri ve ilce mudurleri, ATB uyelerinin sorun ve taleplerini dinledi.
Tarım Sohbetlerinde, zeytinden tropikal meyvelere, sut ve sut urunlerinden et ve et urunlerine, yaş meyve sebzeden hububata, ihracattan sahada yaşanan sıkıntılara kadar bircok sorun gundeme geldi. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı