BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain (PSG) ile yapılan macta Rumen dorduncu hakem Sebastian Coltescu'nun Medipol Başakşehir yardımcı antrenoru Pierre Webo'ya ırkcı soylemde bulunmasına tepki gosterdi.
Destici, Meclis'te duzenlediği basın toplantısında, koronarusle mucadelede alınan tedbirlere işaret ederek olumlu sonucları olacağına inandıklarını soyledi.

Kısıtlamalardan dolayı esnafların yaşadığı mağduriyetlere dikkati ceken Destici, esnafın kira, stopaj ve personel giderleri olmak uzere hibe desteklere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak esnafa faizsiz kredi verilmesi cağrısında bulundu.
Aşıya karşı bilimsel bir neden olmadan karşı duruşlar olduğunun altını cizen Destici, "(Cin aşısı) denilerek itibarsızlaştırılmasını anlıyorum. Neden? Cunku bu virus Cin'den yayıldı. Cin kapalı ve zalim bir rejim. Bundan dolayı bu aşıya karşı insanlarımızda bir tereddut var. İnsanlarımız haklı olabilir lakin şunu biliyoruz ki bu aşılar geldiği gibi kullanılmayacak. Mutlaka Turkiye'de ilgili kurum ve kuruluşlarca test ve teyit edildikten sonra butun vatandaşlarımıza uygulama aşamasına gecilecek. Normalleşmeye en kısa zamanda gecmek istiyorsak aşı olmak zorundayız. Toplumsal bağışıklık bu konuda cok onemlidir. Ben de sıram gelince aşımı olacağım." diye konuştu.
Medipol Başakşehir'in, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı macta, dorduncu hakemin, yardımcı antrenor Pierre Webo'ya ırkcı soylemde bulunmasına yonelik Destici, "Cesur, ırkcı soyleme karşı duruşundan, yardımcı antrenorune sahip cıkışından dolayı Başakşehir Futbol Kulubu'nu yurekten kutluyorum. Sonuna kadar onların yanındayız." ifadelerini kullandı.
Bunun kabul edilecek bir durum olmadığını vurgulayan Destici, "UEFA, bekliyoruz ki gerekli adımları atacak ve bu hakemi bir daha sahalarda gormeyeceğiz." dedi.
Hem ABD hem de AB'den gelen "Turkiye'ye yaptırım" acıklamalarına işaret eden Destici, "Hicbir yaptırım bizi yıldıramaz. Biz, ulkemizin guvenliğini birinci planda tutmak zorundayız. Burada esas meselenin Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler olduğunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Asgari ucretin 2 bin 855 lira olmasını arzu ettiklerini belirten BBP Genel Başkanı Destici, bu rakamın hem işcileri hem de işverenleri memnun edeceğini soyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin acıklamasının hatırlatılmasına Mustafa Destici, şu karşılığı verdi:
"CHP Genel Başkanı'nın aday olması kadar daha doğal bir şey olamaz. Bu sayın Kılıcdaroğlu'nun ve partisinin vereceği karardır. Ben, bu tartışmaları Turkiye acısından erken buluyorum. Turkiye'nin enerjisini buraya harcamasını doğru bulmuyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aynur Ekiz